Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Ingrijirea cainilor toamna

Vara a trecut si odata cu ea, si temperaturile crescute. Copiii au reluat cursurile, online sau fizic si incet incet, ne acodam cu temperaturile scazute si ploile de toamna. Nu trebuie sa uitam insa ca si in aceasta perioada trebuie sa avem grija de animalele noastre de companie. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta in aceasta toamna.

Verificati starea de sanatate a animalului si microcipul

Este extrem de important ca detaliile de identificare ale animalului dvoastra de companie sa fie actualizate, astfel incat daca acesta se rataceste sa aiba sanse mai mari de a se intoarce acasa. Puteti verifica datele inscrise in registrul national de evidenta al cainilor cu stapan, la adresa: https://rompetid.ro/registrul-de-evidenta-al-cainilor-cu-stapan/ sau puteti verifica la vizita in cabinetul veterinar. 

Deparazitati cainele intern si extern

Este esential sa va protejati cainele de purici, capuse si viermi pe tot parcursul anului. In cabinetele veterinare veti gasi o gama larga de produse pentru a va mentine animalul sanatos si a va proteja si pe dvoastra si intrega familie de bolile transmise de purici si capuse. Intrebati medicul veterinar despre produsul care se potriveste cel mai bine animalului de companie, conditiilor sale de viata si despre data la care trebuie sa ii faceti urmatoarea deparazitare.

Aveti grija la pericolele din mediu

Ghindele, castanele, frunzele cazute si unele ciuperci salbatice pot fi extrem de periculoase pentru cainele dvs. Varietatea larga de pericole din mediu in aceasta perioada face foarte dificila identificarea exacta a plantei care a cauzat intoxicatia, astfel ca de cele mai multe ori, medicul veterinar va provoca varsaturi cainilor care sunt suspecti ca au ingerat o ciuperca sau planta toxica. Cu un tratament adecvat si o interventie rapida, sansele de supravietuire ale cainelui dvs sunt extrem de mari. Retineti de asemenea, ca strugurii, stafidele si ciocolata sunt potential toxici pentru caini.

Mentineti rutina dedicata plimbarilor

Desi vremea este mai rece si uneori ploioasa, nu renuntati la plimbarile zilnice alaturi de companionul dvs. Beneficiile pentru sanatate sunt mari, atat pentru prietenii blanosi, cat si pentru dvs. Iesiti in parcuri, dar nu lasati cainele liber, nesupravegheat in zone cu vegetatie mare. Verificati de asemenea blana cainelui dupa fiecare iesire afara si curatati labutele cand ajungeti acasa.

Last modified onTuesday, 29 September 2020 16:50
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire