Log in
  1. Despre Pasari:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PASARI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la pasari

Psitacoza la pasari si oameni 

Psitacoza reprezinta o boala infectioasa a pasarilor si oamenilor, cauzata de Chlamydophila psittaci, cunoscuta in trecut ca si Chlamydia psittaci. Psitacoza, cunoscuta si sub numele de „febra papagalilor”, se refera la boala ce apare la diversele specii de papagali, iar ornitoza face referire la boala ce apare la alte pasari, precum curcanii. 

Cele mai frecvente urgente la pasari

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea pasarilor

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Elaborarea unei liste de alimente considerate toxice pentru pasari poate fi dificila din mai multe motive:

Cele mai citite articole despre rasele de pasari

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii este una dintre cele mai populare specii de papagal, iar pentru cei deja familiarizati cu aceasta, acest lucru...

next
prev

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii este una dintre cele mai populare specii de papagal, iar pentru cei deja familiarizati cu aceasta, acest lucru nu este de mirare. Frumoase si inteligente, aceste mici pasari s-au aflat, timp de peste 100 ani, printre cele mai iubite tipuri de papagali africani. Totusi, exista multe mituri legate de Pasarea Iubirii, de comportamentul acestora si de viata alaturi de un astfel de animal de companie. Daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre Pasarea Iubirii, cititi mai departe acest articol pentru a descoperii informatii de baza despre aceste pasari zglobii. 

 

In mod normal, aceasta nu vorbeste.

Desi este un tip de papagal care are abilitatea de a mima limbajul uman, Pasarea Iubirii nu se afla printre speciile de pasari pe care oamenii le considera vorbitoare. Acest lucru se intampla deoarece aceste pasari se decid rareori sa vorbeasca, iar daca aleg sa imite un sunet, de obicei imita un fluierat sau sunete din casa, precum soneria de la usa sau sunetul cuptorului cu microunde. Nu se stie de ce unele exemplare ale acestei specii tind mai mult decat altele sa mimeze limbajul uman, insa, in general, se crede ca cele care incep sa vorbeasca, invata sa faca acest lucru de la o varsta foarte frageda.

Exista cateva tipuri de Pasari ale Iubirii.

Exista multe tipuri diferite de Pasari ale Iubirii. De fapt, exista noua subspecii diferite ale acestei specii de papagali mici, fiecare prezentand propriile caracteristici si trasaturi distincte. Acestea includ: Amorezul Mascat, Amorezul cu Fata Neagra, Papagalul Pitic Fischer, Nyasa Lovebird, Swindern Lovebird, Amorezul cu Fata Rosie, Abyssinian Lovebird, Amorezul de Madagascar si, cel mai popular, Amorezul cu Fata Piersicie. Amorezul cu Fata Piersicie poate fi identificat dupa curcubeul coloristic de pe corpul lor, format din galben, verde si albastru, precum si dupa fata sa de culoarea piersicii. Desi fiecare tip de Amorez prezinta propriile sale caracteristici privind comportamentul si temperamentul, in general, toate Pasarile Iubirii pot trai pana la 20 ani in captivitate.

Pasarea Iubirii este una dintre cele mai mici specii de papagali.

Desi este un papagal in adevaratul sens al cuvantului, Pasarea Iubirii este unul dintre cei mai mici membri ai clasei papagalilor. In general, cele mai multe Pasari ale Iubirii se incadreaza la maturitate, ca lungime corporala, intre 12,7 si 18 cm, masurata de la varful ciocului pana la varful cozii. Dimensiunile lor mici le-au crescut popularitatea ca si specie de pasare ce poate fi crescuta in apartament sau in alte spatii restranse. Multi iubitori de pasari le considera mai usor de ingrijit si de crescut decat un papagal dintr-o specie mai mare, precum un Macaw sau un Cacadu.

Amorezii nu se tin mereu in pereche.

Conform unui mit adanc inradacinat, o Pasare a Iubirii nu trebuie tinuta niciodata singura in colivie, pentru ca daca aceasta nu are pereche, poate muri de singuratate. Desi este adevarat ca aceste pasari sunt extrem de sociabile, adora sa interactioneze si trebuie sa socializeze in mod constant, de multe ori este mai bine ca ele sa nu aiba pereche. Acest lucru este necesar pentru ca Amorezii se reproduc foarte des in captivitate, iar majoritatea proprietarilor nu sunt capabili sa ingrijeasca o intreaga familie de papagali. Nu este adevarat nici mitul conform caruia pasarile care stau in pereche tind sa socializeze doar intre ele, refuzand interactiunea cu oamenii. Cei care prefera ca pasarile lor sa fie foarte afectuoase si sa accepte sa fie tinute de maini umane, si-au dat seama ca cel mai indicat este sa tina aceste pasari singure si sa acorde cat mai mult timp interacţiunii si socializarii cu acestea, astfel incat sa le intruneasca toate nevoile.

{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/pasarea-iubirii-lovebird-agapornis layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/64cf547a8aac0c429c1de171c29426f0_XL.jpg desc=Pasarea Iubirii este una dintre cele mai populare specii de papagal, iar pentru cei deja familiarizati cu aceasta, acest lucru... size=small}