Log in
 1. Despre Pasari:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PASARI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la pasari

Psitacoza la pasari si oameni 

Psitacoza reprezinta o boala infectioasa a pasarilor si oamenilor, cauzata de Chlamydophila psittaci, cunoscuta in trecut ca si Chlamydia psittaci. Psitacoza, cunoscuta si sub numele de „febra papagalilor”, se refera la boala ce apare la diversele specii de papagali, iar ornitoza face referire la boala ce apare la alte pasari, precum curcanii. 

Cele mai frecvente urgente la pasari

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea pasarilor

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Elaborarea unei liste de alimente considerate toxice pentru pasari poate fi dificila din mai multe motive:

Cele mai citite articole despre rasele de pasari

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii este una dintre cele mai populare specii de papagal, iar pentru cei deja familiarizati cu aceasta, acest lucru...

next
prev

Pericole in gospodarie pentru pasari

Exista o multitudine de pericole in gospodarie cu care se pot confrunta prietenii nostri inaripati. In general, bucataria nu este un loc ideal in care papagalii sa-si piarda timpul.

 • Exista pericolul evident al aragazului, cu vase in care fierbe apa si tigai in care se prajesc diverse tipuri de mancare;
 • Exista si riscul scurgerilor de gaze. Luati in considerare cumpararea detector de gaze sau de monoxid de carbon. Un tract respirator eficient la o pasare inseamna ca este extrem de susceptibila la inhalarea aburilor/vaporilor puternici, acestia avand ca efect iritarea, intoxicatia sau chiar moartea. Cea mai cunoscuta problema este eliberarea gazului de la tigarile antiaderente supraincalzite. Alte obiecte antiaderente sunt tavile pentru cuptor, fiare de calcat, mese de calcat, masini de facut paine si alte electrocasnice.

Tineti papagalul in afara camerei cand folositi orice fel de spray-uri. S-au raportat probleme cu o varietate mare de produse, inclusiv:

 • Odorizant, fixativ, odorizant de camera;
 • Radiatoare cu amoniac, aranjamente din plante parfumate uscate;
 • Insecticide pe baza de clor, lumanari parfumate;
 • Spray-uri pentru covor, tamaie, autocuratarea cuptorului;
 • Parfum, oja, fum de orice fel; - ingrasamant, vopsea pe baza de ulei, deodorant de corp;
 • Bombe fumigene pentru purici, solutii de curatare pentru cuptor, solutii de indepartat petele;
 • Solutii de lustruire a mobilei, solutie pentru curatat faianta si cada.
 • De asemenea, s-au raportat probleme cu arderea lemnelor in seminee, in special daca semineul este slab ventilat. Baia este o alta camera potential periculoasa. Tineti capacul de la toaleta lasat in jos pentru a impiedica pasarea sa cada in bolul de la toaleta. Nu lasati recipiente cu apa deschise nicaieri in casa. Un risc pentru pasarile care zboara sau planeaza este reprezentat de ventilatoare si oglinzi.

Desigur, exista riscul ca pasarea sa zboare afara printr-o fereastra deschisa sau sa se loveasca de o fereastra inchisa. Ferestrele neizolate sunt un potential pericol de temperaturi extreme. in plus, asigurati-va ca ati pozitionat colivia intr-o zona in care nu patrunde lumina solara directa. Alte potentiale surse de temperaturi extreme includ usile exterioare, gurile de ventilare si semineele. Nu pozitionati cusca in aceste zone.

De asemenea, fiti atenti la obiectele din gospodarie pe care le poate rontai pasarea dumnevoastra:

 • Cabluri electrice;
 • Plante de casa toxice;
 • Obiecte din plastic sau cauciuc moale;
 • Traverse din lemn;
 • Hartii cu multe cerneluri colorate;
 • Metalele grele pot fi gasite intr-o multitudine de obiecte casnice cum ar fi vitraliile, unele jaluzele, vopseaua veche de pe unele obiecte din lemn, bijuterii lucrate manual si la greutatile folosite pentru perdele si draperii.

In cele din urma, feriti-va de animalele care va pot manca pasarea. Alte animale de companie, cum sunt speciile de prada precum pisicile si cainii, trebuie supravegheate intotdeauna, indiferent de cat de bine se inteleg.

Last modified onThursday, 09 June 2016 11:32
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/pericole-in-gospodarie-pentru-pasari layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/5709ab37f70d899bd3794356bcaad57a_XL.jpg desc=Exista o multitudine de pericole in gospodarie cu care se pot confrunta prietenii nostri inaripati. In general, bucataria nu este... size=small}