Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Ar trebui sa castrez iepurele? O intrebare pe care o primim adesea la redactie. In majoritatea cazurilor, raspunsul este categoric DA...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Porcusorii de Guineea si copiii

Copiii si porcusorii de Guineea pot fi prieteni foarte buni. Dar trebuie sa va intrebati daca acestia sunt suficient de mari pentru a invata sa manipuleze porcusorul de Guineea corespunzator si sa-l trateze cu respect.

Acestea sunt animale mici si pot fi ranite usor. Copii foarte mici nu pot intelege faptul ca un porcusor de Guineea are nevoie sa fie tinut intr-un anumit mod si faptul ca acesta nu ar trebui luat fara o supraveghere a unui adult. Copiii mai mari vor fi chiar capabili sa isi asume un rol mare in ingrijirea unui porcusor de Guineea. Dar inca va trebui sa va asumati responsabilitatea pentru animal, indiferent de promisiunea facuta de copil cand ati achizitionat animalul.

Desi ei au cele mai bune intentii, majoritatea copiilor nu au concentrarea necesara pentru ingrijirea unui porcusor de Guineea, care ar putea trai pana la 7 ani. Desi un parinte nu ar trebui niciodata sa se astepte ca responsabilitatea fata de animal sa fie preluata complet de catre copil, alocarea responsabilitatilor fata de porcusorul de Guineea fiecarui membru al familiei este o cale de a lasa pe fiecare membru sa participe in viata animalului de companie.


Stabiliti scopuri rezonabile pentru copil, in functie de gradul de maturitate. Un copil mai mic ar putea ajuta prin oferirea unei recompense porcusorului (precum un fruct sau o leguma) in fiecare zi, in timp ce copii mai mari ar putea hrani porcusorul si verifica aportul zilnic de apa. Indiferent de responsabilitatea copilului, laudati-l pentru treaba bine facuta. Nu vreti ca porcusorul de Guineea sa fie un subiect pe care copilul sa il evite.

Si tineti minte ca trebuie intotdeauna sa siti acolo pentru a monitoriza bunastarea animalului. Nici unui copil nu ar trebui sa i se ofere responsabilitatea unui animal fara supraveghere.

Copiii nu pot recunoaste semnele de boala la un porcusor de Guineea sau nu pot fi capabili sa stabileasca gradul de bunastare a porcusorului de Guineea. Un adult ar trebui sa fie intotdeauna ingrijitorul principal al animalului, pregatit sa preia responsabilitatile copilului daca acesta uita de ele. In caz contrar, porcusorul de Guineea este cel care sufera in urma efortului de a va invata copilul ce inseamna responsabilitatea.

Prietenii copilului


Desi copilul dumneavoastra ar putea fi suficient de matur pentru a manipula porcusorul de Guineea cu grija si atentie, nu puteti fi siguri de faptul ca si prietenii acestuia vor fi. Daca el vrea sa arate animalul prietenilor sai, asigurati-va ca acest lucru se face intr-un mod supravegheat. In plus fata de ingrijirea porcusorului de Guineea, copiii se pot distra cu aceste animale.

Copilul poate realiza jucarii pentru porcusorul de Guineea din rolele de la hartia igienica, pungi de hartie, cutii goale si alte obiecte sigure. Lasati copilul sa isi foloseasca imaginatia. O alta activitate distractia pentru porcusorul de Guineea este observarea. Aceasta este o cale buna pentru a va invata copilul cu privire la comportamentul general al animalului si comportamentul particular al rozatoarelor.

Copiii mai mici pot de asemenea sa se distreze foarte bine cu un porcusor de Guineea, desi acestia vor necesita supraveghere. Un porcusor de Guineea este calea ideala pentru a invata copiii ce inseamna respectul pentru alte fiinte vii. Aratati-le cum sa fie blanzi cu porcusorul de Guineea de companie. Lasati-i sa mangaie porcusorul pe podea, dar nu le permiteti sa il ridice.

Copiii mici pot fi surprinsi sau nerabdatori, sau pot fi chiar incapabili sa tina un porcusor de Guineea corespunzator. Ca si rezultat, porcusorul de Guineea ar putea fi scapat si ranit. In schimb, tineti dumneavoastra porcusorul de Guineea si permiteti-i copilului sa il mangaie.

Last modified onSaturday, 20 August 2016 11:34
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/porcusorii-de-guineea-si-copiii layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/d5df152e20908e75d0017d93f2a154f3_XL.jpg desc=Copiii si porcusorii de Guineea pot fi prieteni foarte buni. Dar trebuie sa va intrebati daca acestia sunt suficient de... size=small}