Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Ar trebui sa castrez iepurele? O intrebare pe care o primim adesea la redactie. In majoritatea cazurilor, raspunsul este categoric DA...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Porcusorul de Guineea- o diversitate genetica

In natura, exista doar un singur tip si o singura culoare pentru porcusorul de Guineea. Totusi, de-a lungul anilor, crescatorii au produs multe varietati frumoase ale porcusorilor de Guineea de la singura tulpina salbatica.

Cum s-a petrecut acest lucru? Cum s-a dezvoltat varietatea extraordinara care exista acum dintr-un singur tip de porcusor de Guineea?

Exista un grad mare de diversitate genetica fiecare animal care se reproduce sexual. Aceasta diversitate genetica permite unei specii sa se adaptezee la schimbarile din mediul sau, facand-o mai capabila sa supravietuiasca intr-o lume care se schimba constant.

Pentru a simplifica explicatia spunem asa: un porcusor de Guineea mosteneste doua gene pentru o trasatura specifica, culoarea blanii de exemplu – una de la tata si alta de la mama. Fiecare gena este fie dominanta fie recesiva, iar culoarea porcusorului de Guineea depinde de dominanta genei.

In momentul in care porcusorii de Guineea au fost domesticiti, oamenii au inceput sa controleze reproductia animalelor. Cand o trasatura neobisnuita a aparut la un porcusor de Guineea, acel animal a fost imperecheat cu alt porcusor de Guineea care a avut trasaturi similare.

Trasatura neobisnuita deseori a aparut la puii porcusorului si nu a fost mai degraba pierduta, probabil pentru totdeauna, cum ar fi fost daca porcusorul de Guineea neobisnuit s-ar fi imperecheat cu un porcusor de Guineea normal.

Prin aceasta cale, crescatorii de porcusori de Guineea au fost capabili sa produca multe culori frumoase si varietati descrise in acest capitol. Varietati noi si chiar si mai deosebite inca sunt dezvoltate.

Sub stratul extravagant de blana, un porcusor de Guineea este la fel ca oricare altul si inca necesita multa afectiune si ingrijire.


 

Last modified onWednesday, 31 August 2016 08:01
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/porcusorul-de-guineea-o-diversitate-genetica layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/d88d434cd5d84c4c2d40d1b2675949da_XL.jpg desc=In natura, exista doar un singur tip si o singura culoare pentru porcusorul de Guineea. Totusi, de-a lungul anilor, crescatorii... size=small}