updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Pisica Abissinian

Caracteristici fizice - Abisinian apartine rasei Ticked sau Agouti, ambii termeni fiind utilizati pentru tipul de blana al pisicii. Caracteristica sa distinctiva este blana sa matasoasa care este intro-o combinatie de culori.

abyssinian

Fiecare fir de par are benzi de culoare inchisa, in contrast cu benzi luminos colorate si se termina cu un varf intunecat. Acest lucru da pisicii un aspect uimitor. Abisinian este de marime medie, cu musculatura bine dezvoltata si un mers gratios. Ea are, de asemenea, ochii surprinzatori, migdalati, care sunt aurii sau de culoare verde.

Personalitatea si temperamentul

Desi o frumusete innascuta, aceasta pisica nu este pentru spectacol. Curajul si o curiozitate nativa caracterizeaza rasa Abisinian. Nu este o pisica care se bucura sa fie condusa. Ea are o minte independenta, dar se va integra in fiecare aspect al vietii proprietarului sau. Activa si jucausa, este, de asemenea, cunoscuta sub numele de clovn al casei, facandu-te sa razi la toate situatiile comice. Ei ii place sa se catere pe umar, sa se strecoare sub capace, si toarce in poala atunci cand te astepti mai putin. Viata nu este niciodata plictisitoare cu siguranta atunci cand aveti un Abisinian in casa. Se poate distra chiar si pentru ea insasi ore intregi.

1. Sanatate si ingrijire

Abisinian este un pachet de energie, care raspunde la restrictii. Aceasta pisica cauta frecvent interactiunea cu oamenii, de unire prin manipularea psihologica si giugiuleala cu proprietarul sau. Desi Abissinian sunt de obicei sanatoase, ele sunt susceptibile de aparitia cariilor dentare si a gingivitei. Prin urmare, o ingrijire dentara corecta este esentiala pentru sanatatea lor. Pisicile din aceasta rasa pot suferi, de asemenea, de amiloidoza, boala care este ereditara.

2. Istorie si trecut

Originea Abisinian ramane invaluita in mister. Cu toate acestea, exista unele dovezi ca egiptenii antici se inchinau pisicii: picturi murale si sculpturi, unele vechi de 4000 de ani, au fost gasite. Cercetarile recente genetice, de asemenea, arata ca abisinian din ziua de azi poate fi provenita de la o rasa gasita in Asia de Sud si pe coasta Oceanului Indian. Altii indica asemanarea Abisinian cu pisica africana, care este considerata ca fiind stramosul tuturor pisicilor domestice. Multi crescatori cred ca linia originala Abisinian a pierit si sa dea credit crescatorilor britanici pentru recrearea rasei. In timp ce crescatorii britanici au jucat, fara indoiala, un rol important in cultivarea rasei Abisinian moderne, eforturile lor au fost sterse de catre devastarile din al doilea razboi mondial si au trebuit sa inceapa din nou. In secolul 20, Abisinian a fost recunoscuta in Statele Unite. Expus in Boston, Massachusetts in 1909, rasa nu a avut succes pana in 1930. Si chiar si atunci succesul a fost limitat, deoarece multi dintre urmasi au murit tineri. Pisica a atras atentia pasionatilor de pisici si a crescut popularitatea rasei Abisinian.

 

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul