updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Porcusorul de Guinea - alimentatie

Porcusorii de Guineea sunt animale ierbivore, precum iepurii, desi fiziologia si functia lor gastro-intestinala este mai bine inteleasa decat la iepuri. Zona critica in stiinta dietetica la porcusorii de Guineea de care ar trebui sa fiti constienti este necesitatea lor de vitamina C. In afara de asta, cheia pentru o dieta sanatoasa a unui porcusor de Guineea este varietatea alimentelor. Imaginati-va ce ar trebui sa manance in mediul sau nativ al padurilor din America de Sud: cate un pic din toate, de la fructe pana la legume radacinoase verzi.

De ce este atat de importanta vitamina C?

Pentru fiecare animal exista o serie de substante nutritive esentiale si un alt set de nutrienti neesentiali. Animalele au nevoie de o aprovizionare alimentara regulata de ingrediente esentiale, in timp ce ei pot produce setul de elemente nutritive non-esentiale. Cheia esentiala in alimentatia porcusorului de Guineea este vitamina C. Marea majoritate a animalelor pot produce propria vitamina C, de la flora intestinala bacteriana, dar pentru un motiv oarecare porcusorii de Guineea si fiintele umane nu sunt capabile sa faca acest lucru. Acesta este motivul pentru care marinarii din secolul al XVIII-lea au dezvoltat scorbutul, atunci cand nu puteau sa manance fructe proaspete. Vitamina C este vitala in dezvoltarea normala si intretinerea pielii si mucoasei, cum ar fi gingiile. Lipsa vitaminei C pare a face organismul mai predispus la alte boli, infectii si starea proasta. Un porcusor de Guineea, care este reticent in a merge pe jos, i se umfla picioarele sau are hemoragii si ulcere pe gingii. Vitamina C este de asemenea importanta in dezvoltarea oaselor. Porcii de Guineea mai batrani se pot prezenta cu probleme de respiratie, dar de fapt, ei au articulatii foarte umflate in coaste din cauza deficientei de vitamina C. Boala urinara, de asemenea, poate fi cauzata de lipsa vitaminei C.

Vitamina C este adesea adaugata in mixurile de mancare administrare porcusorilor de Guineea. Vitamina C poate fi gasita in fructe si legume proaspete.

Vitamina C poate fi data ca un supliment. Ea nu trebuie sa fie adaugata in apa, deoarece i se poate denatura eficienta. Acesta se administreaza cel mai bine sub forma de comprimate, care pot fi acordate direct sau puse in alimente. O doza de 50 mg pe zi este recomandata pentru un porcusor de Guineea.

Vitamina C este non-toxica, astfel supradozajul nu va provoca o problema.

Alta problema principala in dieta porcusorilor este lipsa de fibre. Aceasta este una dintre principalele cauze ale bolilor dentare. Prin urmare, din dieta ar trebui sa faca parte fanul. La fel ca si iepurii, porcii de Guineea sunt coprofagici (isi mananca propriile fecale) si esentiale in reglementarea acestui proces sunt fibrele.

Porcii de Guineea au nevoie, de asemenea, de o sursa buna de calciu si vitamina D.

In esenta, acestia ar trebui sa fie hraniti la fel de mult ca iepuri, cu multe fibre. Diferenta o face importanta vitaminei C pentru porcusorii de Guineea.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul