updated 10:57 AM UTC, Sep 25, 2023 Europe/Bucharest

Prezentarea unei imagini publice pozitive

Faptul ca iti pastrezi cainele curat spune ceva si despre tine; spune ca esti un proprietar de caine responsabil si ca iti pasa de cainele tau. Ai putea chiar sa mergi cu cainele tau in locuri in care acestia nu sunt de obicei primiti. O singura privire asupra cainilor mei le spune oamenilor ca am grija de ei si ca sunt foarte manierati.

 

ingrijire catei

Fara nici o indoiala, cainele tau te va insoti la o plimbare pe afara, dar se poate sa ai ocazia sa faci si alte lucruri cu el, cum ar fi sa mergi la evenimente speciale sau chiar sa concurezi in diverse activitati sportive. Poate ti-ar placea sa te implici in diverse activitati sociale cum ar fi vizitarea oamenilor bolnavi sau batrani. Cainele tau poate deveni un caine de terapie, dar sa fie curat si prietenos are o importanta vitala pentru cainele tau in aceste circumstante. Nimeni nu vrea sa mangaie un caine murdar, oricat de simpatic ar fi.

Cainii nu sunt intotdeauna acceptati peste tot pe unde doresti tu sa ii iei, indiferent de cat de cat de frumos se comporta si cat de bine sunt ingrijiti. Motivele pentru care unele locuri sunt interzise depind de reglementarile legale in domeniul sanitar veterinar, asa ca trebuie sa te asiguri intotdeauna ca ai primit permisiunea inainte de a duce cainele in locuri in care acestia nu sunt acceptati in mod normal.

Eliminarea raspandirii murdarii si bolii

Cainii murdari atrag murdaria in casa, iti murdaresc hainele, mobila si covoarele. La cainii neingrijiti sansele sunt mai mari sa fie infectati cu paraziti interni si externi, iar parazitii externi – puricii si capusele – pot adaposti boli periculoase, cum ar fi ciuma bubonica, tifos exantematic, boala Lyme si febra patata a muntilor stancosi (febra Rocky Mountain), care te pot imbolnavi pe tine sau pe familia ta. In cazul in care cainele tau este neingrijit el poate fi purtator de ciuperci, cum ar fi herpesul pe care copiii mici si persoanele in varsta il pot lua de la el. Pastrarea curata a cainelui tau si indepartarea de aceste probleme printr-o ingrijire generala profesionala elimina multe probleme de sanatate potentiale.

1. Determinarea problemelor interne ale cainelui tau

Exista o multime de motive pentru ingrijirea generala a cainelui tau. Un astfel de motiv este acela de a vedea diferenta dintre o blana care arata rau din cauza ca este murdara si una care arata rau din cauza ca este ceva in neregula cu cainele tau. Ingrijirea elimina de asemenea diverse probleme asociate cu un caine prost intretinut, cum ar fi parazitii externi sau ranile deschise cauzate de strat mat si murdar de blana care atrage bacteriile. O blana fragila poate fi un semn ca unul sau mai multe lucruri sunt in neregula cu el, inclusiv: o nutritie proasta, alergiile, parazitii interni, dezechilibre hormonale sau boli, paraziti externi, cancer, alte boli.

Oricare din aceste probleme pot scurta grav viata cainelui tau, sau in conditii extreme il pot chiar ucide. Stiind cum sa iti ingrijesti cainele, astfel incat el sa arate cat mai bine cu putinta te poate ajuta sa separi eventualele probleme de sanatate de problemele cauzate de grija necorespunzatoare pentru cainele tau.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.