updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Prinderea si eliberarea unui sarpe de apa

 Un sarpe intrat in boxa unui bloc a fost vedeta unei intregi istorii. Medicul veterinar Ovidiu Rosu, chemat de catre politie pentru a interveni la salvarea animalului descrie pe pagina de facebook "Visul Luanei" intreaga poveste. 

"O intreaga isterie s-a creat in jurul unui sarpe de "2 metri gros cat mana" care a intrat in boxa unui bloc. A fost anuntata politia iar locatarii erau pusi pe fapte mari sa scape in orice fel de "monstru" pentru ca ar fi "atacat copii".

Din fericire am fost rugati de politie sa intervenim si dupa o ora de mutat mobila si materiale de constructie aruncate peste tot am gasit intr-un colt un serpisor de apa (Natrix tessellata). El a fost luat si eliberat intr-un mediu mai ospitalier. Aceasta specie de sarpe cat si celelalte care se intalnesc in orase sunt cat se poate de neveninoase, neagresive si fac orice sa evite contactul cu oamenii, ajutand la tinerea sub control a populatiilor de rozatoare. Rugam cetatenii sa renunte la ideile preconcepute, sa se informeze inainte de a lua decizii pripite si in principiu sa lase serpii in pace ca nu fac rau nimanui."

 
sarpe 1
 
sarpe2
 
sarpe3
 
sarpe4
 

Eliberarea "monstrului"

Posted by Visul Luanei - Luana's Dream on Saturday, September 12, 2015
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul