updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Recomandarea noastră

Profesiile Liberale din România se opun vehement propunerii de dublare a sarcinii fiscale

Uniunea Profesiilor Liberale din România au exprimat îngrijorare și opoziție față de intențiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal, care ar putea duce la o creștere a impozitelor, taxelor și contribuțiilor care le afectează. Aceste preocupări au fost exprimate în cadrul unei întâlniri cu Marcel Ioan Bolos, ministrul Finanțelor Publice, în care s-a discutat despre proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar-fiscale. Organizația a emis un comunicat de presă în care își arată îngrijorarea față de modificările propuse Codului Fiscal prin proiectul de Ordonanță de Guvern, ce nu a fost însă asumat public de Guvern. Proiectul nu a fost publicat pe website-ul guvernului pentru dezbatere. 

Profesiile liberale se opun în special eliminării plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și introducerii plății în sistem real la întregul venit, care ar dubla practic sarcina fiscală. De asemenea, sunt împotriva eliminării deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, considerând că aceste măsuri descurajează profesiile liberale și ar putea avea consecințe negative asupra calității serviciilor oferite și costurilor acestora.

În ciuda acestor preocupări, ministrul Finanțelor Publice a manifestat deschidere față de argumentele Uniunii Profesiilor Liberale din România (UPLR), sugerând stabilirea unui plafon rezonabil la contribuția de asigurări sociale de sănătate. Propunerile UPLR vor fi înaintate Guvernului și Ministerului Finanțelor în cursul acestei săptămâni.

Proiectul a fost publicat de către hotnews.ro și poate fi consultat în integralitate aici

Sursa: uplr.ro

Ultima modificareVineri, 04 August 2023 16:07
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.