updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Protecția datelor cu caracter personal în RECS - tot ce trebuie să știe un medic veterinar

Recomandat Protecția datelor cu caracter personal în RECS - tot ce trebuie să știe un medic veterinar

În contextul solicitărilor din ce în ce mai frecvente din partea autorităților pentru informații privind proprietarii de câini înregistrați în RECS, dorim să vă reamintim câteva aspecte esențiale legate de protecția datelor cu caracter personal.

1. Confidențialitatea datelor: Informațiile privind proprietarii înregistrați în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) sunt date cu caracter personal. Acestea intră sub incidența prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și a Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecția datelor).

2. Limitările operatorilor RECS: Operatorii RECS nu au autoritatea de a dezvălui, transmite sau comunica informații cuprinse în baza de date. Dacă primiți solicitări de la poliție, instanțe de judecată sau alte autorități, este esențial să comunicați autorităților solicitante că datele pot fi solicitate direct Colegiului Medicilor Veterinari.

3. Rolul Colegiului Medicilor Veterinari: Colegiul Medicilor Veterinari va comunica sau transmite informațiile respective către terți strict în situațiile și cu îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislație, având în vedere acordul semnat între cabinetul veterinar și Colegiul Medicilor Veterinari din România.

4. Declarația de consimțământ: Fiecare medic veterinar a semnat o declarație privind acordarea consimțământului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceasta stipulează că datele personale vor fi prelucrate de către Colegiul Medicilor Veterinari, care, în calitate de gestionar al RECS, prelucrează datele personale ale medicilor veterinari autorizați ca operatori RECS în diverse scopuri, inclusiv autorizarea ca operator RECS, informări profesionale și sprijinirea autorităților competente.

5. Drepturile medicilor veterinari: Medicii veterinari au dreptul de a primi informații cu privire la prelucrarea datelor, de a solicita rectificarea datelor inexacte, de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere și multe altele. Este esențial să fiți conștienți de aceste drepturi și să le exercitați atunci când este necesar.

În încheiere, vă îndemnăm să acordați o atenție sporită protejării datelor cu caracter personal și să vă asigurați că toate solicitările sunt tratate cu seriozitate și în conformitate cu legislația în vigoare. Protecția datelor este nu doar o obligație legală, ci și o responsabilitate profesională și etică.

Ultima modificareJoi, 10 August 2023 18:05
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.


cmvro logomic Revista Veterinarul Stiinta si Practica
este o revista acreditata de
Colegiul Medicilor Veterinari din Romania