updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Registrele de consultatii si tratamente pentru animalele de ferma

Pentru animalele de ferma exista doua modele de registre pe care le regasiti mai jos. Ambele se pot descarca fie din linkurile din articol, fie din previzualizarea de pe webiste-ul issuu.com, pe care am adaugat-o la final. 

Primul este pentru exploatatiile de suine si pasari  si unul pentru exploatatiile nonprofesionale si alte tipuri de exploatatii comerciale( cu exceptia suinelor si pasarilor). Aceste registre se tin exclusiv pe format letric si se pastreaza 5 ani de la ultima inregistrare.

ANSVSA nu accepta formatul electronic, motivul fiind semnatura obligatorie a proprietarului in registru, pentru a respecta restrictiile si prevederile legislatiei europene.

In cazul exploatatiilor nonprofesionale semnatura nu este necesara, dar cu notificarea obligatorie a proprietarului ca respecta perioada de restrictie pentru alimente. Registrele si notificarile pot fi achizitionate/ridicate de la fililalele judetene ale CMVRO sau pot fi tiparite individual cu respectarea modelelor agreate cu ANSVSA.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Colegiul Medicilor Veterinari

Colegiul Medicilor Veterinari - funcţionează în baza Legii nr. 160/1998 republicată pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 289 din 6 august 1998, modificată şi completată de Legea 592/2003 publicată în Monitorul Oficial al României nr.8 din 7 ianuarie 2004, ca formă de organizare autonomă, non-guvernamentală, apolitică şi non-profit. Colegiul Medicilor Veterinari are personalitate juridică. Organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor Veterinari se realizează pe principiul teritorial, al eligibilităţii şi ierarhiei. Profesiunea de medic veterinar este o profesie liberală şi independentă, cu organizare autonomă reglementată. Este organizată şi functionează în baza principiului autonomiei, în cadrul forului profesional reprezentat de Colegiul Medicilor Veterinari. Medicina veterinară este ştiinţa medicală care asigură confortul şi protecţia animalelor şi contribuie la menţinerea sănătăţii publice şi la protecţia mediului. Profesia de medic veterinar are ca obiective apărarea sănătăţii animalelor, sănătăţii publice, protecţia consumatorului şi a mediului înconjurător, în scopul ameliorarii efectivelor de animale, al asigurării siguranţei alimentare a populaţiei, al facilitării relaţiilor comerciale şi al păstrării echilibrului ecologic

Website cmvro.ro