updated 10:57 AM UTC, Sep 25, 2023 Europe/Bucharest

Interpretarea contractului

Contractele se interpreteaza dupa vointa concordanta a partilor, iar nu dupa sensul literal al termenilor. La stabilirea vointei concordante se va tine seama, intre altele, de scopul contractului, de negocierile purtate de parti, de practicile statornicite intre acestea si de comportamentul lor ulterior incheierii contractului.

Codul Civil modifica si contractele

Dupa noul Cod Civil, instantele pot pronunta hotarari prin care sa le completeze, sa le adapteze sau chiar sa le desfiinteze. In vechiul Cod, interventiile erau facute exclusiv prin vointa partilor contractante. Companiile trebuie sa revizuiasca formularele de contracte redactate inainte de 1 octombrie pentru a le adapta noii legislatii.

Noul Cod Civil - Antecontractele de vanzare

╬ôçDaca lucrul se mai gaseste in patrimoniul vanzatorului si nu exista impedimente legale (╬ôç┬¬), oricare dintre partile antecontractului de vanzare-cumparare poate cere instantei de judecata, in lumina principiului executarii in natura a obligatiilor si repararii in natura a pagubelor sa pronunte, in baza art. 1073 si 1077 C. civ., o hotarare care sa tina loc de contract de vanzarecumparare si care va avea caracter constitutiv de drepturi, operand transferul proprietatii de la data cand ramane definitiva.╬ôç Francisc Deak, Tratat de drept civil. Contracte speciale

VetALERT: Organizare si functionare a unitatilor farmaceutice veterinare si a unitatilor destinate comercializarii animalelor de companie

ANSVSA aduce importante modificari in ceea ce priveste organizarea si functionarea farmaciilor veterinare, punctelor farmaceutice veterinare, cabinetelor medicale veterinare si petshop. Astel se modifica ORDINULUI pentru modificarea si completarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de organizare si functionare a unitatilor farmaceutice veterinare si a unitatilor destinate comercializarii animalelor de companie aprobata prin╬ôçOrdinul Presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 16 din 27 februarie 2008. In cele ce urmeaza aveti forma propusa de ordin. Toate comentariile si propunerile pe care le veti nota in finalul articolului la sectiunea comentarii vor fi prezentate ANSVSA. De asemenea puteti citi aici punctul de vedere al Dr. Bogdan Novenschi, Presedinte al Patronatului Medicilor Veterinari Privati din Romania si Consilier al Presedintelui ANSVSA cu referire la acest ordin: "Punct de vedere..."
Abonează-te la acest feed RSS