updated 8:59 AM UTC, Mar 30, 2023 Europe/Bucharest

Cei 7 P ai marketingului unui cabinet veterinar la inceput de drum

Marketingul este o parte importantă a oricărui cabinet veterinar care își dorește să crească și să atragă noi clienți. În special pentru un cabinet veterinar la început de drum, este important să adoptați o strategie eficientă de marketing care să vă ajute să vă diferențiați de concurență și să atrageți noi pacienți. În acest sens, puteți utiliza cei 7P ai marketingului, un model de marketing care se concentrează pe 7 elemente cheie:

  1. Produs - În cazul unui cabinet veterinar, „produsul" este serviciul medical oferit animalelor de companie. Asigurați-vă că oferiți servicii de calitate și personalizate, care să răspundă nevoilor clienților dumneavoastră și să le ofere o experiență plăcută.
  2. Preț - Stabiliți prețuri competitive pentru serviciile oferite, comparându-le cu cele ale altor cabinete veterinare din zonă. Asigurați-vă că prețurile sunt clare și transparente, iar clienții pot înțelege costurile asociate fiecărui serviciu.
  3. Plasare - Este important să alegeți o locație ușor accesibilă pentru clienți, astfel încât aceștia să poată ajunge ușor la cabinetul dumneavoastră. Asigurați-vă că adresa și orarul de funcționare sunt vizibile și ușor de găsit pe site-ul dvs. web și pe alte platforme.
  4. Promovare - Promovați serviciile dumneavoastră pe diferite canale de marketing, cum ar fi site-ul web, rețelele sociale, anunțurile locale, broșurile etc. Asigurați-vă că mesajele de marketing sunt clare, concise și relevante pentru audiența dumneavoastră țintă.
  5. Oameni (Personal) - Personalul dumneavoastră este unul dintre cele mai importante active. Asigurați-vă că personalul dvs. este bine pregătit, profesionist și amabil cu clienții. Oferiți-le oportunități de formare continuă și de dezvoltare profesională, astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii.
  6. Proces - Asigurați-vă că procesul de înscriere și tratament este simplu și eficient pentru clienți. Înregistrați pacienții într-un sistem digital și oferiți-le posibilitatea de a face programări online sau prin telefon.
  7. Prezentare - Prezentarea și ambianța cabinetului dumneavoastră sunt importante în a crea o impresie pozitivă asupra clienților. Asigurați-vă că spațiul este curat, ordonat și bine iluminat, cu o atmosferă plăcută și reconfortantă pentru animalele de companie și proprietari.

Rețineți că succesul în marketingul unui cabinet veterinar nu este doar despre atragerea unui număr mare de clienți, ci ci și despre crearea unei relații de încredere cu clienții existenți și noi. Prin urmare, este important să oferiți servicii de calitate, să vă concentrați pe nevoile și preferințele clienților și să îi tratați cu profesionalism și empatie. În plus, să fiți disponibili și să răspundeți prompt la orice întrebare sau preocupare a clienților, să le oferiți o experiență plăcută și să le arătați că vă pasă de sănătatea și bunăstarea animalelor lor de companie. Utilizarea celor 7 P ai marketingului poate fi un instrument eficient pentru a vă ajuta să vă construiți un cabinet veterinar de succes, care să îndeplinească nevoile și așteptările clienților și să crească în timp.

Ultima modificareMarți, 21 Februarie 2023 17:37
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Iulia Cretu

Director executiv Revista Veterinarul 
Fondator Asociația Veterinarul
Fondator Veterinarul Știință și Practică, Veterinarul Pet, Veterinarul Business, Veterinarul Ferma
Experiență de 22 ani în media și comunicare

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.