Site-ul de business: Cum trebuie realizata pagina "Despre noi"
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
Pentru orice companie, cea mai importanta pagina a site-ului de business, dupa cea principala, este pagina ╬ôçDespre noi╬ôç. Acest lucru este valabil mai ales in cazul companiilor mici, care sunt mai putin cunoscute si care au nevoie de o prezentare menita sa compenseze acest deficit.
Pagina ╬ôçDespre noi╬ôç este, daca vreti, sansa companiilor de a se pozitiona strategic si de a se afisa intr-o lumina favorabila printre concurentii de pe piata. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de transmiterea unor mesaje cheie si de conceperea unei adevarate declaratii de pozitionare. In lipsa acestora, se pot pierde foarte multe oportunitati de afaceri. Iata de ce, in realizarea paginii descriptive, este esential sa se aiba in vedere cateva aspecte.
1. Declaratia de pozitionare (in 35 de cuvinte) va contine referiri la tipul de business, ce anume are firma de oferit, care este publicul tinta, prin ce se deosebeste de concurenta, ce valori promoveaza.
2. Mesaje cheie se refera la acele aspecte distincte legate de competenta si experienta in domeniu, de produsele si serviciile oferite, portofoliul de clienti, moduri de abordare, tehnici de lucru etc.
3. Descriere succinta explicati cine sunteti, unde anume va desfasurati activitatea, de cat timp activati pe piata, care este filosofia afacerii, care sunt punctele sale forte etc.
Foarte multe firme, chiar si dintre cele mari, obisnuiesc sa se axeze doar pe acest ultim punct, respectiv, descrierea succinta, insa acest lucru este o greseala. Descrierea nu aduce in lumina ineditul unei afaceri, ce anume o diferentiaza de concurenta, lucrurile care o scot in evidenta. Luati in calcul faptul ca pagina principala si ╬ôçDespre noi╬ôç sunt, deseori, singurele asupra carora se opresc vizitatorii. Asa ca faceti-le atractive.
Cum sa determinati eficienta paginii ╬ôçDespre noi╬ôç
Odata ce ati finalizat redactarea, comparati continutul cu cel al competitorilor. Incercati sa fiti cat mai obiectiv, privind lucrurile prin ochii conumatorilor. Adunati si printati mai multe texte de prezentare ale companiilor concurente. Apoi, analizati-le tinand cont de intrebarile de mai jos. Notati raspunsurile si grupati-le in patru categorii:
1. Care sunt aspectele distinctive ale companiei? Pretul? Calitatea? Produsul in sine? Acestea pot fi codate sub denumirea de ╬ôçPrincipal diferentiator╬ôç.
2. Ce alte atuuri mai prezinta compania? Acestea sunt ╬ôçMesaje secundare╬ôç.
3. Care este publicul tinta? Cine sunt consumatorii? Adolescentii? Femeile? Constructorii? Raspunsul va fi codificat sub denumirea de ╬ôçPublic tinta╬ôç.
4. Care sunt avantajele promise? Raspunsurile vor fi codificare ca si ╬ôçBeneficii╬ôç.
Aceste codificari sunt practic variabile dupa care puteti realiza o analiza comparativa pertinenta. Daca textul dumneavoastra le are pe toate, mai aveti doar un singur test de trecut: propria obiectivitate. Recititi descrierea dumneavoastra si pe cea a unui competitor. Apoi raspundeti sincer la intrebarea: Care dintre ele v-a convins? Daca raspunsul va multumeste, inseamna ca aveti o descriere eficienta. In caz contrar, rescrieti textul in asa fel incat sa fie convingator.
Sursa: www.marketingportal.ro

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- Studiu retrospectiv privind efuziunea parapneumonică la 130 de câini cu diagnostic clinic de pneumonie
- Virbac a anunțat lansarea unui supliment de îngrijire a articulațiilor pentru câini
- Factori de risc pentru uroliții din tractul urinar superior și obstrucția ureterală la pisicile aflate în îngrijire veterinară referral în Regatul Unit
- Abordarea inegalităților globale în ceea ce privește accesul la medicamentele esențiale - WSAVA, WVA încep prin a elabora liste de produse farmaceutice de bază pentru animale
- Gulerul pentru sănătatea pielii pentru animalele de companie va fi lansat în Europa