updated 8:59 AM UTC, Mar 30, 2023 Europe/Bucharest

Strategii de urmat la "botezul" brandului

Numele bradului face parte din cartea sa de vizita, asa incat alegerea acestuia nu poate fi lasata la voia intamplarii. In plus, intr-o era digitalizata, tot mai activa in spatiul online, orice decizie trebuie sa ia in considerare si implicatiile pe care le poate avea in acesta zona. Iar alegerea numelui brandului nu face exceptie.

Pe internet, un nume bun este acela care se "imprieteneste" intr-o asemenea masura cu Google, Bing sau Yahoo! incat este recunoscut cu usurinta de catre oricare dintre acestia. Dar pentru asta trebuie respectate catevea reguli de SEO.

1. Reduceti competitia optand pentru un nume unic

Din dorinta de a se pozitiona cat mai bine intre rezultatele cautarilor pe motoarele specifice, antreprenorii aleg nume superlative romanesti sau englezesti (de genul ╬ôçsuperior╬ôç, ╬ôçbest╬ôç, ╬ôçpremier╬ôç, ╬ôçadvanced╬ôç). Partea proasta este insa ca, fiind multi cei care procedeaza astfel, numele lor se vor amesteca intre altele asemanatoare. De aceea, cel mai indicat este sa veniti cu ceva nou, inedit, unic. Iar pentru a verifica unicitatea numelui ales, pur si simplu intrebati-l pe Google. El va va spune daca si cate alte denumiri identice ori asemanatoare mai sunt pe internet.

2. Verificati disponibilitatea numelui si pe retelele de socializare

Netflix a aflat pe pielea sa ce inseamana sa nu faci acest lucru. Cand a lansat Qwikster pe Twitter, nu a realizat ca exista deja un cont cu acest nume, asa incat timp de cateva zile mii de fani au fost directionati gresit. Inainte de a da nume brandului, verificati daca este disponibil si cat de mult se aseamana cu altele (puteti utiliza namechk.com). Un nume ca nici un altul va va face viata mult mai usoara, iar brandul mai usor de gasit pe Twitter, Facebook sau YouTube.

3. Pastrati cuvintele cheie pentru campurile specifice de etichetare, nu le introduceti in nume

Nu incercati sa introduceti in numele brandului cat mai multe referiri la industria din care face parte. Il vor face sa sune ca toate celelalte si nici nu va beneficia de o buna pozitionare la rezultatele cautarilor. Cuvintele cheie se trec mai degraba in campurile specifice de etichetare de pe site, de pe blog etc.

4. Creati-va propria amprenta digitala

Motoarele de cautare se hranesc practic cu informatii, asa incat aveti grija sa le hraniti regulat. Fiti activi in mediul online utilizand toate instrumentele disponibile: pagina web, blogul, conturi pe retelele de socializare, articole, white papers, clipuri video.
Daca nu aveti resurse pentru a va crea propriul blog, utilizati platforme gratuite precum Wordpress, care va ofera si posibilitatea de SEO. Publicati articole interesante care au legatura cu brandul vostru pe site-uri specifice (articole.org, articole-online.ro etc). Si, foarte important, mizati pe puterea virala a clipurilor video. Foarte putine companii se folosesc de YouTube pentru a avea mai mult trafic si mai multe vizulizari, asta in ciuda faptului ca un clip face cat mii de cuvinte.

5. Conectati-va si ramaneti conectati

Cu cat sunteti mai activ in spatiul online, cu atat brandul va fi mai vizibil pe motoarele de cautare. In acest sens, folositi-va de toate canalele media online si realizati conexiuni intre ele. Spre exemplu, postati pe web site si blog trimiteri catre conturile de pe Twitter sau Facebook si viceversa. Creati si promovati un newsletter, invitandu-va fanii sa se aboneze la acesta.

In fine, faceti in asa fel incat proprii clienti sa va gaseasca pe motoarele de cautare dupa nume mai degraba decat dupa cuvinte cheie.

Sursa: www.marketingportal.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul