updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Studiu de caz: Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana desemnata pentru gestionarea Revisalului

In ceea ce priveste gestionarea Revisalului, exista mai multe prevederi care compun cadrul legal de care va trebui sa tina cont un angajator. Astfel, ce conditii va trebui sa indeplineasca persoana din cadrul firmei desemnata pentru incarcarea datelor in Revisal si transmiterea acestora? Va trebui aceasta persoana sa detina diploma de inspector de resurse umane sau o diploma de operator calculator?

Mentiunea potrivit careia persoana desemnata de angajator pentru completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) trebuie sa aiba calificarea/ specializarea/ perfectionarea in domeniul resurselor umane si cunostinte de oprerare a calculatorului la nivel de utilizator a aparut prima data in proiectul hotararii de guvernul aprobata prin HG 500/2011.

Potrivit proiectului HG 500/2011 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) publicat pe site-ul oficial al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, completarea si transmiterea registrului poate fi facuta de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator, care detin calificare/ specializare/ perfectionare in domeniul resurselor umane si cunostinte de operare a calculatorului la nivel de utilizator.

Insa proiectul de abrogare a HG 161/2006 a suferit modificari si in forma finala aprobata de HG 500/2011 au disparut dispozitiile potrivit carora persoana nominalizata prin decizia scrisa a angajatorului trebuie sa detina calificarile mentionate.

Prin urmare, asa cum se poate observa din raspunsurile emise in perioada in care pe site-ul Ministerului Muncii se afla proiectul de modificare a Revisal-ului, de fiecare data, s-a facut precizarea - potrivit proiectului - iar la finalul raspunsului, s-a adaugat mentiunea "proiectul poate suferi modificari".

In concluzie, potrivit art. 2 alin. (5) din HG 500/2011 completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Sursa:www.legislatiamuncii.manager.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul