updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Trucuri pentru branduri: Cum sa scrieti mesaje eficiente pe Facebook

Retelele de socializare reprezinta mediul perfect de a raspandi noutati, de a creste vizibilitatea si de a crea "buzz" in jurul unui brand sau altul. Iar companiile stiu acest lucru, dupa cum stiu si cat de importanta poate fi o prezenta activa si de impact pe o retea ca Facebook. Dar cum se poate realiza acest lucru?

Fluxul de stiri de pe Facebook este gestionat printr-un algoritm important numit EdgeRank si care are la baza mai multi factori:

Afinitatea cat de des interactioneaza utilizatorii unii cu altii, indiferent ca este vorba despre profilul unui prieten sau despre un comentariu la o fotografie postata in retea.

Edge Weight (importanta post-ului) Ca tip, postarile pot face referire la fotografii, clipuri video, status-uri, like-uri, modificarea profilului, acceptarea unei cereri de prietenie etc. Toate acestea difera insa ca importanta, iar Facebook are intrumente specifice prin care le poate ierarhiza.

Vechimea Cu cat postarile sunt mai vechi, cu atat profilul unui utilizator este mai putin vizibil.

Data fiind toate aceste aspecte, socialmediatoday.com a conturat cateva strategii prin care postarile de pe Facebook se pot bucura de mai mult succes:
- Mesajele postate intre orele 20.00 si 7.00 beneficiaza de o rata mai mare a angajamentului (numarul de like-uri si comentarii aferente post-urilor).
- Miercurea, rata de angajament a fanilor este cu 8% mai mare fata de restul saptamanii.
- Angajamentul creste cu 40%, daca se posteaza o data sau de doua ori pe zi.
- De asemenea, angajamentul creste cu 71%, daca se posteaza o data sau de pana la patru ori pe saptamana.
- Mesajele care contin mai putin de 80 de caractere se bucura de o rata mai mare a angajamentului, cu 66% mai mare, iar postarile foarte concise (cu mai putin de 40 de caractere) genereaza cel mai puternic angajament (+86%). In ciuda acestui fapt, s-a constatat ca doar 5% dintre postarile brandurilor contin mai putin de 40 de caractere.
- Puneti intrebari pentru a anima discutiile cu fanii. Acest tip de postari genereaza mai multe comentarii.
- Oferiti fanilor reduceri si cupoane de discount. Aceste tipuri de mesaje cresc considerabil angajamentul. Cam de doua ori mai mult.
- Evitati mesajele complicate. Post-urile status au o rata de angajament cu 94% mai mare fata de restul.


Sursa: www.marketingportal.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul