updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Un nou regulament pentru miscarea necomerciala a animalelor de companie

Principalul scop al revizuirii legislatiei a fost ca regulile pentru miscarea animalelor sa fie mai simple si mai clare.

Una din prevederile salutate de mai toate organizatiile de protectie a animalelor a fost cea privind obligatia statelor membre de a oferi informatii clare - publice online legate de regulile privind calatoria animalelor in UE. Ramane de asemenea prevederea ca limita maxima de miscare necomerciala a animalelor sa fie cinci, desi exista o derogare pentru anumite animale cu varsta de peste sase luni. Federatia Veterinarilor Europeni si-a anuntat in mod public incantarea fata de noua legislatie imbunatatita - apreciind ca o buna schimbare faptul ca noul regulament stabileste un cadru, care prevede identificarea animalelor de companie ca o conditie prealabila pentru libera circulatie in UE. In acelasi timp, FVE si-a exprimat regretul cu privire la faptul ca noul regulament nu mentioneaza necesitatea de inregistrare centralizata a animalelor microcipate, desi organizatia a facut demersuri pentru a lega identificarea animalelor de companie de o baza de date centralizata si aprobata. ”Acest lucru este esential pentru un control eficient al riscului de raspandire al bolilor si pentru a preveni riscurile asociate comertului ilegal cu animale pe teritoriul UE”, au apreciat oficialii UE. Noua legislatie va intra in vigoare in 18 luni de la data publicarii lui in Jurnalul Oficial UE. Textul regulamentului poate fi descarcat din atasament. 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul