updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Recomandarea noastră

Un nou test genetic pentru detectarea polineuropatiei la American Staffordshire Terrier

Antagene, un laborator francez cu peste 20 de ani experiență în tehnologiile ADN și un jucător important în Europa în domeniul analizei și testării genetice a animalelor a anunțat recent că va comercializa un nou test genetic, testul ALPP, pentru detectarea polineuropatiei și a paraliziei laringiene juvenile la American Staffordshire Terrier.

Grație recrutării câtorva zeci de câini afectați (în Franța și în străinătate) și după mai mulți ani de cercetare, laboratorul Antagene, în colaborare cu Universitatea din Missouri (SUA) și Școala Veterinară din Alfort, a participat la descoperirea unei noi mutații la American Staffordshire terrier (8% dintre câinii din această rasă ar fi purtători ai mutației în Europa).

Acest lucru a dus la dezvoltarea testului ALPP, comercializat de Antagene. Acest test, realizat cu ajutorul unui tampon bucal, permite detectarea timpurie a câinilor de reproducție purtători ai mutației responsabile de această boală genetică gravă. De asemenea, poate fi utilizat ca parte a unui diagnostic pentru a confirma sau infirma un diagnostic clinic și este inclus în "Evaluarea genetică a câinelui American Staffordshire Terrier", care oferă un statut genetic complet al câinelui.

sursa: lepointveterinaire.fr

Ultima modificareJoi, 30 Martie 2023 08:59
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.