updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Va multumim pentru mesajele voastre

De cand am lasant apelul la unitate si la semnarea petitiei, am primit nenumarate emailuri si comentarii, de la medici veterinari romani, care au inteles sa apare profesia. Expunem mai jos o parte din mesajele celor care si-au facut curaj sa scrie cateva randuri. Daca aveti si voi un mesaj, pe cae doriti sa il faceti public, nu ezitati sa ni-l transmiteti. 

 

Profesia de MEDIC VETERINAR este o profesie nobila, grea, recunoscuta in toata Europa;a fost, este si va fi respectata de toti cetatenii acestei planete. Politicienii,cu exceptia celor care sunt medici veterinari, nu prea au de unde sa stie ce inseamna sa fii MEDIC VETERINAR sau TEHNICIAN VETERINAR, deoarece ei isi trimit animalutele la cabinet cu soferul sau menajera si dau un telefon in prealabil. Munca si eforturile facute de aceasta profesie mai ales in mediul rural....,este adevarat nu prea se vede din avion si din masini cu geamuri fumurii si cu escorta.....Sunt mandra ca sunt MEDIC VETERINAR.

medic veterinar roman

DOMNULE ORBAN NU SUNTETI IN MASURA SA FACETI ASTFEL DE AFIRMATII. AVETI MACAR O PISICA? CONSUMATI LAPTE SI CARNE? ATI FOST LA TARA INTR-UN GRAJD? CUNOASTETI RESPONSABILITATEA ACESTOR TEHNICIENI VETERINARI CARE AU O PREGATIRE MULT SUPERIOARA UNORA CU DIPLOME DE LA MAMA-TATA. ACESTI OAMENI NU SUNT GRAJDARI POLITICI.

medic veterinar roman

Sa explice dl Orban ce reprezinta pentru el tehnicianul veterinar.....

medic veterinar roman

Profesia de veterinar, medic, tehnician sau asistent, are un "ceva" special, ceva sublim, greu de inteles de persoane cu o redusa capacitate de perceptie a realitatii. Aceasta plutire intr-o realitate virtuala este, din pacate, caracteristica definitorie a politicienilor nostri...Domnul Ludovic Orban este stralucitor in penibilul domniei sale si jalnic de ignorant!O jignire impardonabila pentru o categorie profesionala si asa vitregita si pe nedrept marginalizata! Apropo,domnule Orban, dumneavoastra stati zilnic in Parlament macar atat timp cat petrece un tehnician pe drum,indiferent de vreme? Si sunteti sigur ca stiti necazurile oamenilor simpli macar un sfert din cate stie si vede,tot zilnic,un "nesimtit" de tehnician veterinar?

Dr Radu Stoicescu, medic veterinar ROMAN(nu mi-e rusine de profesia aceasta!)


PENTRU ca ati jignit MEDICII veterinari si technicienii veterinari, sa va fie rusine. Nu cunoasteti efortul depus pentru aceasta meserie. Ar trebuie sa va dati demisia, nu numai sa va cereti scuze fata de acesti oameni. Ei lucreaza zi si noapte, fara sa aiba zile de pauza. Cand ar trebui sa se odihneasca, suna telefonul pentru o urgenta vetrinara. Tehnicienii si medicii veterinari sunt in priza continuu, fara sa mai vorbim de stresul cu care sunt inconjurati, lucrand direct nu numai cu proprietari de animale,d ar si cu animale care impun o atentie deosebita.

medic veterinar roman

Pentru a da un plus de valoare si recunoastere profesiei de medic veterinar!

medic veterinar roman

Fiindca sunt medic veterinar si ma doare cand cineva lezeaza pe nedrept aceasta profesie.

medic veterinar roman

E meseria noastra sa ne ocupam de sanatatea oamenilor si de sanatatea si bunastarea animalelor. Combaterea zoonozelor la animale previne transmisia lor la om. Si cat despre Orban & Co : e pur si simplu penibil si trist sa vezi ca domniile lor nu realizeaza importanta existentei medicului veterinar, studiile, competentele necesare. Responsabilitatea medicului veterinar.! ( de care habar n-au ) Si cum sa reusesti ca medic veterinar in Romania, cum sa poti propune tratamente de calitate , cum sa aduci meseria asta la un nivel european, cum sa sensibilizezi populatia in privinta bunastarii si protectiei animalului? cand la nivel inalt "educatii" sunt niste needucati si niste habarnisti in general si evident si in intelegerea rolului medicinii veterinare. Suntem in evul mediu cu Pnl in fruntea tarii

medic veterinar roman

Daca acest politician ar avea un minim de cunoștințe generale si un pic ( doar un pic ) de rațiune nu ar amesteca termenii intr-o declarație acordată presei din țara lui.... Face grave confuzii in ceea ce privește niște termeni elementari....nici nu vreau sa îmi imaginez despre lucruri mai serioase daca e capabil sa înțeleagă.... Păcat...

medic veterinar roman


Despre rolul si importanta profesiei de medic veterinar este suficient sa reamintesc aprecierea unor mari oameni de stiinta prin care se mentioneaza ca „Medicul uman salveaza omul, medicul veterinar salveaza omenirea.”
Medicina veterinara, ca profesie, a aparut o data cu cresterea animalelor, in perioada inceputurilor societatii omenesti, fiind aplicata la inceput instinctiv, nu a existat diferentiere intre maiestria vindecarii bolilor la om si animale, iar mai tarziu aceasta activitate se va diferentia, devenind o profesie de sine statatoare.

In parcursul anilor profesia de medic veterinar s-a dezvoltat si perfectionat permanent, asigurand societatii specialisti de inalta tinuta profesionala pentru acest important domeniu in care medicul veterinar, are ca obiectiv promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor, sanatate publica, protectia si bunastarea animalelor, protectia mediului si siguranta alimentelor, monitorizarea operatorilor din industria alimentara si protejarea oamenilor care consuma produse alimentare de origine animala si non animala.
Apararea sanatatii animalelor, protectia si bunastarea animalelor, prevenirea transmiterii de boli la animale si de la animale la om, siguranta alimentelor de origine animala si non animala destinata consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale si protectia mediului, constituie o problema de stat si o indatorie pentru toti locuitorii tarii.

Statul sprijina activitatea de aparare a sanatatii animalelor de supraveghere, prevenire si control a bolilor ce se pot transmite de la animale la om, prin asigurarea cadrului institutional si juridic, a resurselor financiare, a bazei tehnico materiale necesare pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii in domeniul veterinar.

Astfel serviciile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor sunt organizate la nivel central ca Autoritate Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, la nivel judetean ca Directie Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, iar la nivel local ca Circumscriptii Sanitare Veterinare Zonale coordonate de medici oficiali de stat, care au in arondare Circumscriptii Sanitare Veterinare de libera practica, concesionate si functionale in fiecare localitate a judetului, iar la nivel de municipii si orase functioneaza Circumscriptii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor

Plecand de la premiza prin care intreaga functionare a societatii depinde de asigurarea necesarului de hrana (securitate alimentara), cu doua obiective principale: protejarea sanatatii umane si a intereselor consumatorilor si promovarea bunei functionari a pietei nationale, europene si globale, medicii veterinari asigura o gama larga de servicii de specialitate, comforme legislatiei europene, in beneficiul celor care investesc in cresterea animalelor, in domeniul procesarii, depozitarii si comercializarii produselor de origine animala si nonanimala prin:
o Efectuarea actiunilor de supraveghere, operatiuni de vaccinare preventiva, operatiuni de tratamente antiparazitare si examene de laborator pentru supravegherea, prevenirea si combatere a bolilor transmisibile la animale si de la animale la om.
o Aplicarea criteriile de calificare a statusului de sanatate a efectivelor de bovine in relatie cu tuberculoza, leucoza enzootica bruceloza encefalitele spongiforme la bovine si scrapia la ovine, prin operatiuni specifice, prelevari de probe si examene de laborator.
o Implementarea normelor sanitare veterinare privind protectia si bunastarea animalelor de ferma si din exploatatiile individuale. prin evaluari si controale programate.
o Sprijin in gestionarea efectivelor de animale prin:
asigurarea elementelor de identificarea ale animalelor prin cabinetele medicate veterinare,
inregistrare operativa in B.N.D.si urmarirea miscarii acestora si reactualizarea permanenta a Regitrului Agricol,
posibilitatea valorificarii animalelor din exploatatii catre alti beneficiari in conditii legale.
o Implementarea legislatiei comunitare privind clasificarea unitatilor de industrie alimentara in baza analizei de risc prin controale, evaluarea si incadrarea in categoria de risc a tuturor obiectivelor identificate in conformitate cu activitatile lor specifice.
o Monitorizarea programului de modernizare a unitatilor de procesare lapte – carne, care sa permita realizarea comertului intracomunitar si de export.
o Garantarea calitatii si salubritatii produselor alimentare destinate consumului uman, prin examene organoleptice si analize efectuate la laboratorul D.S.V.S.A, din probele afluite conform programului de supraveghere obligatoriu si a programului de autocontrol.
o Cresterea respectului fata de consumator prin supravegherea si controlul permanent asupra unitatiilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta, si comercializeaza produse alimentare de origine animala si nonanimala.
o Acordarea de consultanta de specialitate, la solicitarea unor persoane fizice sau juridice din domeniul cresterii animalelor sau domeniul alimentar, in obtinerea de documente legale, privind:
organizarea autorizarea si inregistrarea exploatatiilor comerciale si comerciala de Tip A cu animale si pasari, forma de organizare care faciliteaza obtinerea de suventii pe bunastare,
evaluarea si inregistrarea activitatiilor de vanzare directa sau cu amanuntul a materilor prime sau produse finite pentru micii producatori,
autorizarea targurilor de animale,
supravegherea modului de desfasurare privind producerea si valorificarea produselor cu caracteristici traditionale,
intocmiterea documentatiilor necesare obtinerii fondurilor europene pentru proiecte de dezvoltare rurala,
intocmirea dosarelor de despagubire pentru animalele eliminate din focarele de boala tranmisibile,
dezvoltarea permanenta a colaborarii cu operatorii economici, cu asociatiile profesionale, prin participarea la analize si dezbateri organizate.
o Sprijin privind implicarea factorilor locali si a agentiilor economici cu privire la ecarisarea teritoriului si protectia mediului, prin amenajarea unor spatii de colectare a cadavrelor si a deseurilor de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, in scopul distrugerii la unitatea Protan.
o Informarea patronatelor si a asociatilor profesionale despre modificarile legislative direct sau prin comunicate in mass media locala centrala, distribuirea de materiale si pliante documentare informative, din domeniu de activitate si din problematica de interes public.
Implicarea serviciilor sanitare veterinare in implementarea legislatiei din domeniul cresterii animalelor si pentru siguranta lantului alimentar, ca veriga importanta in dezvoltarea economica si sociala are o paleta mult mai larga, insa consider ca exista toate premizele precum si dorinta de colaborare a factorilor responsabili pentru realizarea programelor impuse de legislatia din domeniu, necesare pentru apararea sanatatii animalelor cat si a populatiei. Dr. Penţea Ioan Secretar Executiv- Colegiului Medicilor Veterinari din judetul Sibiu


Cum spunea Pasteur "Medicul uman salveaza vieti,medicul veterinar salveaza omenirea!" cu asta consider ca am spus totul!!!

medic veterinar roman

Respect PROFESIA VETERINARA!
Sa nu amestecam jocurile politice cu arta de a salva necuvantatoarele...

medic veterinar roman


O meserie foarte grea, o meserie nobila,trebuie tratată si respectata ca atare!


medic veterinar roman


Lumea imi spune florin veterinarul si nicidecum florin viceprimarul deci oameni de la tara apreciaza mai mult meseria decit functile politice care sunt trecatoare si nicidecum demne. In urma acestui incident regret enorm decizia mea de a intra in politica si mai ales in alianta aceasta liberala. Prefer sa ramin un veterinar care nu are concediu, timp liber, duminica sau nu ii este permis sa fie bolnav ci mereu la datorie in slujba animalelor adica a celor care nu cuvinta dar gindesc.

medic veterinar roman

Cel mai cinstit ar fi sa nu mai faca comparatii cu nici o meserie atunci cand vor sa isi aduca cuvinte "grele" in fata presei pt a-si creea o imagine de om cinstit si corect in fata concetatenilor iar in spatele sticlei se saluta. Corect este sa isi ceara scuze pt greseala pe care a realizat-o, deoarece atat tehnicienii cat si medicii veterinari sunt oameni pregatiti care isi desfasoara activitatea in conditii mai mult sau mai putin usoare si indiferent de vreme sau ora din zi sau noapte !

medic veterinar roman


Sa fii veterinar, in adevăratul sens-doctor pentru animale-înseamnă mai mult decât sa fii om, înseamnă sa intelegi si alte suferinte! Sa fim seriosi! Sa fii nesimțit este absolut omenesc...doar oamenii pot dezvolta astfel de ...caractere!

medic veterinar roman

 

Daca doriti sa semnati petitia online, completati formularul de aici:  http://www.petitieonline.com/cerem_pnl-ului_sa_isi_ceara_scuze_intregii_profesii_veterinare 

Ultima modificareSâmbătă, 15 August 2015 14:13
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul