updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Veterinarii si Directiva Serviciilor

In luna mai dr. Christophe Buhot a acordat un interviu pentru Vet TV in care a vorbit despre dosarele de importanta majora care se afla in acest moment in lucru la Uniunea Europeana.

In luna mai dr. Christophe Buhot a acordat un interviu pentru Vet TV in care a vorbit despre dosarele de importanta majora care se afla in acest moment in lucru la Uniunea Europeana.
 
Directiva Serviciilor
 
Unul din poiectele legislative despre care se vorbeste tot mai des este cel al sanatatii animalelor pentru care a fost creata si Saptamana Veterinara Europeana. In cadrul acestui proiect se vorbeste de rolul veterinarului in privinta securitatii si preventiei in cadrul sistemelor de crestere a animalelor, oricare ar fi natura septelului.
Un alt dosar important este faimoasa Directiva a Serviciilor si evaluarea sa. Aceasta directiva ne priveste in mod particular pe toti pentru ca ea ne va permite libera circulatie la nivelul Uniunii Europene, stabilirea noastra in alta tara decat tara de origine, ne va permite
dezvoltarea de servicii in toate tarile Uniunii Europene. Aceasta va regla de asemenea si  exercitiul transfrontalier pentru a avedea in ce conditii acest exercitiu se va putea realiza si de asemenea va permite colegilor veterinari dintr-o tara sa se poata instala intr-o alta tara a Uniunii Europene.
Punctul care este cel mai important in acest dosar nu este numai libera circulatie a persoanelor ci in egala masura calitatea serviciilor date de catre profesia veterinara.
 
Bunastarea animalelor
 
La acestea se adauga dosarul bunastarii animalelor care este un dosar foarte important si care dureaza deja de cativa ani, in special dosarul cu privire la transportul animalelor, mai ales a cailor cu discutii foarte delicate cu privire la perioada transportului.
Apoi este problema sacrificarii animalelor domestice cu nominalizarea unui responsabil de bunastarea animalului pe schema sacrificarii si problema mare pe care o avem cu sacrificarea ritualica facuta de cele mai multe ori fara anestezie prealabila .
Acesta este un proiect pe care FVE vrea sa il apere cu toate costurile astfel incat toate sacrificarile sa fie facute doar dupa anestezia prealabila, practica care nu se desfasoara in unele sacrificari in ritualurile religioase.
Suntem in discutii cu autoritatile religioase, autoritatile stiintifice, am pornit un grup de lucru in cadrul caruia incercam sa facem tot posibilul sa promovam sacrificarea facuta in conditii corecte pentru bunastarea animalelor.
 
dr. Christophe Buhot

01_Christophe_BuhotDirectiva Serviciilor 

Unul din poiectele legislative despre care se vorbeste tot mai des este cel al sanatatii animalelor pentru care a fost creata si Saptamana Veterinara Europeana. In cadrul acestui proiect se vorbeste de rolul veterinarului in privinta securitatii si preventiei in cadrul sistemelor de crestere a animalelor, oricare ar fi natura septelului. Un alt dosar important este faimoasa Directiva a Serviciilor si evaluarea sa. Aceasta directiva ne priveste in mod particular pe toti pentru ca ea ne va permite libera circulatie la nivelul Uniunii Europene, stabilirea noastra in alta tara decat tara de origine, ne va permite dezvoltarea de servicii in toate tarile Uniunii Europene.

Aceasta va regla de asemenea si  exercitiul transfrontalier pentru a avedea in ce conditii acest exercitiu se va putea realiza si de asemenea va permite colegilor veterinari dintr-o tara sa se poata instala intr-o alta tara a Uniunii Europene. Punctul care este cel mai important in acest dosar nu este numai libera circulatie a persoanelor ci in egala masura calitatea serviciilor date de catre profesia veterinara. 

Bunastarea animalelor

La acestea se adauga dosarul bunastarii animalelor care este un dosar foarte important si care dureaza deja de cativa ani, in special dosarul cu privire la transportul animalelor, mai ales a cailor cu discutii foarte delicate cu privire la perioada transportului. Apoi este problema sacrificarii animalelor domestice cu nominalizarea unui responsabil de bunastarea animalului pe schema sacrificarii si problema mare pe care o avem cu sacrificarea ritualica facuta de cele mai multe ori fara anestezie prealabila . 

Acesta este un proiect pe care FVE vrea sa il apere cu toate costurile astfel incat toate sacrificarile sa fie facute doar dupa anestezia prealabila, practica care nu se desfasoara in unele sacrificari in ritualurile religioase. Suntem in discutii cu autoritatile religioase, autoritatile stiintifice, am pornit un grup de lucru in cadrul caruia incercam sa facem tot posibilul sa promovam sacrificarea facuta in conditii corecte pentru bunastarea animalelor.

dr. Christophe Buhot

Ultima modificareVineri, 05 Aprilie 2013 18:05
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Iulia Cretu

Director executiv Revista Veterinarul 
Fondator Asociația Veterinarul
Fondator Veterinarul Știință și Practică, Veterinarul Pet, Veterinarul Business, Veterinarul Ferma
Experiență de 22 ani în media și comunicare