Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Asociația Medicilor Veterinari din America (AVMA) a lansat la începutul lunii ianuarie a acestui an o serie de resurse privind testarea rezistenței la rezistența antimicrobiană care să vină în ajutprul medicilor veterinari practicieni. Medicii veterinari au un rol important în a contribui la protejarea eficacității antimicrobiene. Un aspect al unei bune administrări antimicrobiene este testarea susceptibilității antimicrobiene (AST). Acesta poate ajuta la orientarea selecției terapiei antimicrobiene și la prezicerea rezultatelor infecțiilor bacteriene la animale prin determinarea sensibilității și rezistenței agenților patogeni specifici la o gamă largă de agenți antimicrobieni.

Echipa Veterinarul
20.Mai.2024

Comitetul pentru antimicrobiene (CoA) al AVMA a creat recent șase documente privind testele de sensibilitate antimicrobiană pentru a ajuta medicii veterinari să ia decizii rapide cu privire la oportunitatea și momentul în care trebuie să efectueze teste pentru pacienți, fie că sunt câini, pisici, bovine sau pești destinați consumului uman. În plus, AVMA oferă un poster de back-office pentru administrarea antimicrobiană și o listă de verificare veterinară pentru administrarea antimicrobiană.

Utilizarea terapeutică judicioasă a antimicrobienelor este extrem de importantă, indiferent de specia unui pacient, deoarece optimizează eficacitatea terapeutică, îmbunătățește succesul tratamentului și minimizează rezistența la antimicrobiene. Rezistența antimicrobiană (RAM) amenință sănătatea și bunăstarea animalelor, producția de alimente și sănătatea publică și poate avea un impact asupra rezultatelor cercetării biomedicale.

Testele de sensibilitate antimicrobiană (AST) pot ajuta la identificarea regimului antimicrobian care este eficient în mod specific pentru pacienții individuali. La o scară mai largă, ajută la evaluarea serviciilor de tratament furnizate de spitalele și clinicile veterinare și de programele naționale de control și prevenire a bolilor infecțioase.

„Testele de sensibilitate antimicrobiană sunt, fără îndoială, cel mai important instrument pe care medicii veterinari îl au la dispoziție pentru a determina ce medicamente antimicrobiene pot trata o infecție care „este prezentă”, a declarat Dr. Gabriel Innes, reprezentant principal în cadrul CoA pentru Asociația Americană a Veterinarilor pentru Siguranța Alimentară și Sănătate Publică (AAFSPHV).„AST este clar, dar nu și simplă: deși rezultatele indică în mod clar profilul de rezistență al bacteriilor testate, unele antimicrobiene sunt ineficiente împotriva anumitor bacterii, indiferent de rezultatele AST, iar în unele cazuri, AST nu ar trebui să fie utilizată deloc", a adăugat el.

Dr. Virginia Fajt, profesor clinician la Facultatea de Medicină Veterinară și Științe Biomedicale a Universității Texas A&M, a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea resurselor de testare în calitate de fost lider al acestui proiect.

AVMA sprijină medicii veterinari cu o varietate de materiale educaționale și politici care subliniază principiile de administrare și utilizare judicioasă a antimicrobienelor. În plus, Institutul pentru standarde clinice și de laborator (Clinical & Laboratory Standards Institute - CLSI), o organizație non-profit care dezvoltă standarde de laborator la nivel mondial, are informații mai cuprinzătoare și mai detaliate furnizate în lucrarea sa "VET09-Understanding Susceptibility Test Data as a Component of Antimicrobial Stewardship in Veterinary Settings". Acest document oferă informații suplimentare necesare pentru a dobândi și interpreta cu succes rezultatele AST.