Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

În perioada 17-19 septembrie 2023, International Veterinary Ultrasound Society (IVUSS) în colaborare cu Asociația Medicilor Cardiologi Veterinari din România (ACVR) organizează o conferință specializată la Hotel Sheraton, București.

Evenimentul promite să ofere trei zile pline de informații actualizate și inovații în domeniul ultrasonografiei. Prelegerile vor fi susținute de personalități recunoscute în domeniu, precum Claudio Bussadori și Susanne Stieger-Vanegas.

Dacă sunteți membri ACVR, beneficiați de o reducere semnificativă de 30% din costul participării la conferință. Prețul curent pentru membri IVUSS este de 1150 USD, iar pentru non-membri IVUSS este de 1350 USD.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru a vă înregistra, accesați https://www.ivuss.org/2023-conference--romania.

Dacă aveți întrebări sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să contactați organizatorul evenimentului, Alice Radulescu, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Speakeri eveniment

Dr. Claudio Bussadori

Bussadori

Doctor în medicină veterinară, diplomat ECVIM ca (Cardiologie), doctor în medicină, doctor în fiziopatologie cardiovasculară, specialist în cardiologie, calificare științifică națională ca profesor titular în medicină internă veterinară și farmacologie.

230 de lucrări publicate în reviste medicale și veterinare, inclusiv articole originale, și capitole de carte.

Director de spital și director al programului de rezidențiat ECVIM (Cardiologie) la "Clinica Veterinaria Gran Sasso" Milano, Italia, președinte al Comitetului pentru boli cardiovasculare al FSA (Fondazione Salute Animale) Fundația de Sănătate Animală dedicată screeningului cardiac al rasei.

Domenii de cercetare: Diagnosticul, epidemiologia și tratamentul intervențional al bolilor cardiace congenitale la câini Ecocardiografia și fiziopatologia bolilor cardiace congenitale la om; Aplicarea noilor tehnologii ecocardiografice (ecocardiografia 2D Strain și 3D) în cardiologia umană și veterinară; Filogenia sistemului cardiovascular.

Subiectele prelegerilor Dr. Bussadori--Toate sunt la nivel de rezident:
Pacientul mitral în 2 părți
Boala cardiacă congenitală în 3 părți
Ecocardiografie transesofagiană și ecocardiografie 3D în 2 părți
Cazuri misterioase

 

Dr. Susanne Stieger-Vanegas, Mag. med. veterinară, Dr. med. veterinară, Ph.D., Dipl. ECVDI

Stieger Vanegas Susanne

Dr. Stieger-Vanegas și-a obținut diploma de medic veterinar la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, Austria, în 1995, apoi a lucrat cu jumătate de normă ca medic într-o clinică pentru animale mici din Viena înainte de a finaliza o teză de doctorat despre boala vezicii biliare la câini. Apoi, în 2001, a absolvit un stagiu de rezidențiat combinat în imagistică de diagnosticare la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, Austria, și la Facultatea Vetsuisse, Universitatea din Zurich, Elveția. După rezidențiat, a lucrat ca lector la Colegiul de Medicină Veterinară de la Universitatea Suedeză de Științe Agricole din Uppsala, Suedia. Între 2003 și 2007, a finalizat un doctorat axat pe imagistica cu ultrasunete a angiogenezei tumorale folosind ultrasunetele pentru a spori permeabilitatea vasculară în tumori la Departamentul de Științe chirurgicale și radiologice de la Colegiul de Medicină Veterinară și la Departamentul de Inginerie Biomedicală de la Universitatea din California, Davis.

Dr. Stieger-Vanegas este profesor titular de diagnostic imagistic veterinar la Colegiul Carlson de Medicină Veterinară de la Universitatea de Stat din Oregon din Corvallis, SUA. A publicat în reviste de specialitate, a scris mai multe capitole de carte axate pe imagistică și a ținut prelegeri atât la nivel național, cât și internațional. Ea instruiește rezidenți, efectuează cercetări clinice și predă studenților veterinari. Ea este beneficiara premiului Camden Endowed Professor in Radiology. Interesele sale de cercetare clinică includ imagistica cancerului, imagistica CT toracică și abdominală la animalele mici și la camelidele din Lumea Nouă. În afara lumii veterinare, lui Susanne îi place să petreacă timp afară, în special la munte, inclusiv la schi și drumeții.

Temele de conferință ale Dr. Stieger-Vanegas--Toate sunt la nivel de rezident:
Leziuni murale gastrointestinale - a aspira sau a nu aspira
Provocări în ecografia tulburărilor tractului urinar
Managementul câinelui șchiop - cum poate ajuta ecografia musculo-scheletală în gestionarea cazului?
Glandele suprarenale - ce vă poate spune ecografia
Ecografia pancreasului - ceva nou și îndrăznim să scormonim
Cazuri misterioase și discuții