Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Societatea Română de Chirurgie Orofacială și Stomatologie Veterinară a organizat recent un eveniment-premieră pentru lumea medicinei veterinare și umane: conferința „Și noi și ei cu zâmbetul sănătos”, în cadrul căreia medici veterinari și dentiști au subliniat importanța igienei orale la animale și, respectiv, la oameni, ca parte integrană din sănătatea generală a organismului.

Conf 27 mai 78 of 119
Pentru prima dată, pe parcursul unei întregi zile, medici veterinari și umani au prezentat similaritățile dintre suferințele provocate de afecțiunile stomatologice câinilor și oamenilor, precum și foarte multe detalii despre cum recunoaștem problemele dentare, care este frecvența ideală a consultațiilor pentru tratamente stomatologice și detartraj sau care sunt cele mai noi produse și echipamente pentru prevenirea problemelor dentare și tratarea acestora.

 

Mai mult decât atât, medicii români au putut afla de la specialiști din vestul Europei, cele mai spectaculoase metode de tratament pentru diferitele tipuri de cancer oral, cum se face reconstrucția dintelui în cazul animalelor sau cum își pot educa clienții deținători de animale de companie, în privința necesității urmăririi sănătății orale a patrupedelor.

Conf 27 mai 80 of 119

„Lucrez de mulți ani în domeniul chirurgiei dentare veterinare și toată această experiență mi-a dovedit nenumărate similarități între problemele pe care le pot provoca oamenilor afecțiunile stomatologice, dovedite deja prin cercetări științifice și cele care pot fi cauzate câinilor de problemele de sănătate dentară. În cadrul conferinței, medicii au explicat modul în care pot fi afectate inima și rinichii, organ vitale pentru noi și companionii noștri, de problemele dentare netratate sau cum efectele bacteriilor din cavitatea bucală pot fi devastatoare și pentru articulațiile animalelor, așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor.

Evenimentul organizat de Societatea Română de Chirurgie Orofacială și Stomatologie Veterinară „Și noi și ei cu zâmbetul sănătos” a fost despre îngrijirea sănătății orale a oamenilor și a animalelor de companie, condiție esențială în menținerea bunăstării generale” a declarat Președintele Societății Române de Chirurgie Orofacială și Stomatologie Veterinară, Dr. Raluca Zvorășteanu.

Printre specialiștii care au reținut atenția celor aproximativ 80 de medici veterinari care au participat la conferință prin prezentările lor s-au aflat: Dr. Mihai Guzu, Dr. Marian Taulescu, Dr. Aranka Ilea, Dr. Willi Uriciuc, Dr. Cristina Rizea, Dr. Victor Caragea, Dr. Traian Nicolae și Dr. Dumitrașcu Alexandru
La eveniment a fost prezent și Președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, Dr. Viorel Andronie.

Cea mai importantă conferință veterinară din acest an s-a desfășurat cu susținerea unor parteneri importanți din domeniul sănătății și industriei alimentare veterinare, precum: Dexellence, Purina, Servicii Publice, Cramele Recas,Synevovet, Ecolab, Maravet, Neologis, Delos International, BoehringerIngelheim, Pedigree Dentastix, Exavet, Tehnical Dent, Inmed,  Veteco Interservices, Daisy-Vet, Revista "Veterinarul Pet", Junior vet Romania, Facultatea de Medicina Veterinara-Universitatea SPIRU HARET, MedicinaVeterinara.ro , Clinica Veterinară Duo-Vet, Clinica Veterinară Stomavet și Cabinet Veterinar Qincyvet-Stomatologie Veterinară .