Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Extras din raportul prezentat la Congresul anual UEVP din 12 noiembrie 2009."Planurile de viitor includ, alaturi de continuarea initiativelor prezentate si unele obiective indraznete care au suportul si girul membrilor organizatiei. Unele dintre cele mai importante sunt:

1. initierea unor proiecte legislative sau modificari de acte legislative aflate in vigoare in Romania pentru o mai buna sustinere a activitatii veterinare private. In acest sens lucram la scoaterea taxei pe valoarea adaugata TVA la serviciile veterinare prin realizarea unui amendament la Codul Fiscal.

2. identificarea unor noi modalitati de organizare pe principiile liberei concurente promovate la nivel european, a activitatii veterinare din mediul rural structurata intr-o maniera monopolista in acest moment.

3. identificarea celor mai bune mijloace si sustinerea autoritatilor in implementarea regulamentelro privind circulatia medicamentelor de uz veterinar in rindurile crescatorilor de animale.

4. identificarea unor oportunitati la nivel european de schimburi de experienta in domeniul practicilor veterinare intre membrii organizatiie noastre si organizatii similare din Europa. Aceste actiuni vor fi concretizate in proiecte ce pot fi sustinute financiar de programele europene de finantare existenta in Romania."

foto 1. President FVE dr. Walter Winding and dr. Novenschi Bogdan