Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Uniunea Profesiilor Liberale din România au exprimat îngrijorare și opoziție față de intențiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal, care ar putea duce la o creștere a impozitelor, taxelor și contribuțiilor care le afectează. Aceste preocupări au fost exprimate în cadrul unei întâlniri cu Marcel Ioan Bolos, ministrul Finanțelor Publice, în care s-a discutat despre proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar-fiscale. Organizația a emis un comunicat de presă în care își arată îngrijorarea față de modificările propuse Codului Fiscal prin proiectul de Ordonanță de Guvern, ce nu a fost însă asumat public de Guvern. Proiectul nu a fost publicat pe website-ul guvernului pentru dezbatere. 

Profesiile liberale se opun în special eliminării plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și introducerii plății în sistem real la întregul venit, care ar dubla practic sarcina fiscală. De asemenea, sunt împotriva eliminării deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, considerând că aceste măsuri descurajează profesiile liberale și ar putea avea consecințe negative asupra calității serviciilor oferite și costurilor acestora.

În ciuda acestor preocupări, ministrul Finanțelor Publice a manifestat deschidere față de argumentele Uniunii Profesiilor Liberale din România (UPLR), sugerând stabilirea unui plafon rezonabil la contribuția de asigurări sociale de sănătate. Propunerile UPLR vor fi înaintate Guvernului și Ministerului Finanțelor în cursul acestei săptămâni.

Proiectul a fost publicat de către hotnews.ro și poate fi consultat în integralitate aici

Sursa: uplr.ro