Joi, Mai 16, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Unui fost medic veterinar care a fost radiat din registrul medicilor veterinari din Marea Britanie în iunie 1994, după ce s-a constatat că cabinetul său din Kent avea condiții neigienice și nesterile, precum și o evidență deficitară, i-a fost respinsă cea de-a unsprezecea cerere de a fi repus în registru.

Comitetul de disciplină al RCVS(Royal College of Veterinary Surgeons - nr. Colegiul Medicilor Veterinari din Marea Britanie) a examinat cererea lui Warwick Seymour-Hamilton, căreia organizaâia i s-a opus de la început, în cadrul unei audieri care a avut loc joi 29 și vineri 30 iunie.

Dl Seymour-Hamilton a depus o cerere de reabilitare pe baza faptului că nu dorea să fie repus în registru pentru a practica chirurgia veterinară, ci pentru a putea obține mai ușor recunoașterea din partea mediului academic și a companiilor farmaceutice pentru activitatea sa în domeniul remediilor naturiste și pe bază de plante. Dl Seymour-Hamilton a contestat, de asemenea, concluziile inițiale ale cazului din 1994 pentru care a fost retras din registru, deși i s-a spus că acest lucru este inadmisibil.

La examinarea cererii sale, Comitetul a luat în considerare faptul că acesta nu a acceptat constatările inițiale din 1994 și nici nu a dat dovadă, pe parcursul diferitelor sale cereri de reabilitare, de o înțelegere a comportamentului său inițial sau a preocupărilor serioase privind aptitudinea sa de a practica, ridicate în cadrul audierilor anterioare.

De asemenea, Comisia a considerat că dl Seymour-Hamilton a fost retras din registru timp de 29 de ani și că ar fi trebuit să demonstreze că a urmat o formare prelungită, intensivă și formală pentru a se asigura că îndeplinește competențele de „prima zi" cerute unui medic veterinar. Colegiul a susținut că acesta nu a făcut astfel de încercări și că, prin urmare, ar reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea și bunăstarea animalelor dacă i s-ar permite să practice din nou.

De asemenea, Comitetul a luat în considerare faptul că dl Seymour-Hamilton a indicat că a practicat chirurgia veterinară în timp ce nu era înscris în registru - inclusiv a efectuat două proceduri de sterilizare în Calais, Franța - și că și-a folosit propriile animale pentru a încerca „remedii pe bază de plante" noi și netestate. Colegiul a susținut că acest lucru indică faptul că o persoană nu a ținut cont de importanța nivelului actual de competențe, experiență și calificări necesare pentru a efectua operații veterinare în mod competent și, prin urmare, a reprezentat un risc pentru sănătatea și bunăstarea animalelor.

Dr. Kathryn Peaty MRCVS, care a prezidat Comitetul și a vorbit în numele acestuia, a declarat: „Colegiul a invitat comitetul să ia în considerare faptul că, în cazul în care, ca în acest caz, au trecut aproximativ 29 de ani de când acest medic veterinar a practicat, nu a existat o recalificare intensivă și prelungită, nu a fost acceptată concluzia inițială și nu a existat o înțelegere a preocupărilor legate de aptitudinea sa de a practica, va exista în mod inevitabil un risc grav pentru bunăstarea animalelor și pentru interesul public mai larg dacă solicitantul este repus în registru. Comitetul este de acord și consideră că solicitantul nu a dat dovadă de perspicacitatea necesară în ceea ce privește măsurile pe care trebuie să le ia pentru a reveni la o practică veterinară sigură."

În consecință, Comitetul a decis că nu ar fi în interesul public să îl readucă pe dl Seymour-Hamilton în registru.

Concluziile complete ale Comisiei de disciplină pot fi găsite pe pagina web dedicată audierilor disciplinare. 

Vă rugăm să rețineți: acesta este un rezumat al audierii pentru a ajuta la înțelegerea cazului și a deciziei comisiei. Decizia integrală poate fi descărcată de pe website-ul https://www.rcvs.org.uk/