Luni, Mai 13, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

 Un grup de 4 mamici, medici veterinari au initiat o campanie menita sa stranga fonduri pentru copii diagnosticati cu SMA1 (Amiotrofia spinala musculara). Au adus langa ele medici veterinari dornici sa tina webinarii, a caror taxa de participare va merge integral catre patru cazuri de astfel de copii. Primele trei webinarii care vor incepe de saptamana aceasta au fost deja anuntate si isi asteapta participantii. 

4 mamici medic veterinar

"Vets for babies’’ s-a nascut in vara lui 2020, intr-o seara de luni, din 4 minti si suflete de mamici veterinar din diferite colturi ale tarii - Alexandra, Diana, Evelyn si Laura - dornice sa aduca un licar de lumina in lumea copiilor diagnosticati cu SMA1 (Amiotrofia spinala musculara). Acesti copii au nevoie de 2,1 milioane de dolari fiecare pentru un tratament genetic, Zolgensma, ce opreste evolutia bolii si le da acestora o sansa la viata, fara tratament speranta de viata fiind de aproximativ 3 ani. Cand devii parinte, toate suferintele copiilor de pretutindeni iti apasa linistea, te coplesesc si nu iti dau pace. Este greu sa fii indiferent si, de multe ori, nici nu stii cum ai putea ajuta mai mult. Facand parte din comunitatea veterinara, o comunitate empatica si frumoasa, era si firesc sa o punem la treaba si sa imbinam dragostea pentru animale cu cea pentru copii.

Learn for life

Primul proiect, demarat cu mari emotii, este "Learn for life", o serie de webinarii de medicina veterinara, a caror taxa de participare va merge integral si in mod egal catre 4 ingerasi cu SMA1: Alessia (Romania), Alexa, Galina si Mihail (Rep. Moldova). In functie de cat ne va permite contextul epidemiologic actual vom organiza si workshop-uri pe diverse teme (urgente, imagistica, microscopie s.a.).  In doar cateva zile ni s-au alaturat ca si participanti sau lectori peste 50 de colegi veterinari, atat din Romania, cat si din Republica Moldova, lucru care ne-a facut sa credem si mai mult in proiectul nostru, sa investim si mai mult timp si idei pentru a-l duce la un nivel inalt. De asemenea, urmeaza sa infiintam un ONG si suntem deschise sa ajutam copiii de pretutindeni.

La momentul actual, primele 3 evenimente online sunt dedicate Alexei si se desfasoara in datele de 26.08.2020 (Adrian Iurcenco, urgente), 29.08.2020 (Alexandru Tutunaru, anestezie) si 03.09.2020 (Mihai Macinic, Exotice). Donatia minima pentru fiecare webinar este de 20 lei, viramentul acestora facandu-se direct in conturile mamei fetitei. Pentru mai multe detalii ne puteti trimite un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau ne puteti scrie pe pagina de Facebook "Vets for Babies Romania’’.

Initiatoarele proiectului

Alexandra Muresan (Pavaloiu):

"Sunt absolventa de FMV Cluj 2009, ador caii si copiii. Intotdeauna mi-am dorit sa ajut, sa cresc, sa formez, asa ca am facut un doctorat, am intrat apoi in sistemul de invatamant universitar la catedra de medicala FMV Cluj, am inceput un rezidentiat pe medicina interna de cai la Viena (pe moment e pe pauza), am indrumat sute de studenti in viata de medic veterinar iar acum o indrum pe fetita mea, Ana (1 an si 3 luni). A fost un pas firesc de la manji bolnavi la pui de oameni bolnavi si ma bucur ca exista inca trei mame, femei si veterinari care impartasesc viziunea de a ajuta prin a invata pentru viata. "Learn for life’’ are doua sensuri, ambele drage sufletului meu, si sper ca acest proiect sa aduca bucurie tuturor celor implicati.’’

Soare Diana-Gabriela:

,,Sunt absolventa a FMV Bucuresti in anul 2017. Fac parte din echipa laboratorului veterinar Histovet (Bucuresti) inca din anul 3, din momentul in care am realizat ca patologia veterinara reprezinta pasiunea fara de care nu as mai putea si nici dori sa traiesc. Am inceput ca asistent, ulterior medic veterinar si manager. Sunt adepta perfectionarii, a specializarii si educatiei continue si imi doresc sa urmez un rezidentiat in domeniul patologiei veterinare.  Cel mai bun lucru care mi s-a intamplat in viata a fost sa devin mama de Matei, o minune de baietel in varsta de 10 luni, care mi-a adus echilibrul psihic, pacea sufleteasca si cheia empatiei. Aceste lucruri mi-au schimbat complet viziunea asupra vietii si m-au orientat si mai mult spre nevoile celor din jur. Astfel, am creat grupul de Facebook "Mamici veterinar”, unde, la strigatul de ajutor Laurei, s-a legat o prietenie frumoasa intre 4 mamici, ce a dat nastere unui proiect de suflet, Vets for Babies.’’

Evelyn Iurcenco:

"Am absolvit FMV Bucuresti in anul 2017. Lucrez la clinica de urgente SpeedVet din Bucuresti, din anul 3 de facultate, initial ca asistent veterinar si ulterior ca medic. Inca din anul 6, imagistica veterinara a inceput sa ma pasioneze in mod deosebit si planuiesc ca in viitor sa reusesc sa ating un nivel inalt de specializare in acest domeniu. Momentan lumea mea se invarte in jurul fetitei mele de 10 luni, pe nume Theia. Ea este si motivul pentru care povestile acestor copii m-au atins atat de profund. Ideea de a incerca sa ajut cum pot copiii cu SMA1 a rasarit intr-o seara, uitandu-ma la un filmulet cu una dintre fetitele bolnave, Alexa, care are aceeasi varsta cu fetita mea. M-am transpus in locul mamei ei si nu a mai fost cale de intoarcere. Pot spune ca determinarea si speranta mi le-au insuflat cei doi baietei care au reusit sa stranga suma de bani, Robert si Noel, ei ne-au demonstrat tuturor ca nu este imposibil.  Echipa Vets for babies s-a format in urma unei postari a Laurei pe un grup de facebook al mamicilor veterinar, prin care incerca sa gaseasca idei de a ajuta acesti copii. Practic, toate eram in grupurile de sustinere pentru micutii bolnavi, iar circumstantele ne-au impins sa ne regasim. Si ce regasire frumoasa! Dupa cateva sesiuni de brainstorming in miez de noapte, dupa ce au adormit copiii, am inceput proiectul "Learn for life", sub umbrela Vets for Babies.’’

Laura Chira:

"Sunt absolventa a FMV Cluj, promotia 2010. Lucrez la Proveterinaria, in Oradea, din 2012. Incerc, alaturi de colegele mele, sa profesez medicina la cel mai inalt nivel, ne imbunatatim constant clinica, cu aparatura dar si nivelul de cunostinte, prin cursuri de pregatire.

Sunt mama unei fetite de 1 an si 7 luni, Ana, care in momentul in care a aparut in viata mea, a deschis o cutiuta noua in sufletul meu, cea prin care imi doream, pe langa ajutorul dat animalelor, sa pot ajuta si copiii bolnavi. Faptul ca am gasit alte 3 mamici care inteleg si cred ca putem face ceva pentru acesti copii, m-a facut sa cred ca lucram intr-o comunitate inimoasa, care ar putea sa faca multe pentru cei care au nevoie. Sper din suflet ca "Vets for babies" va prinde aripi si va creste, avand in jurul lui oameni minunati."