Page 13 - Demo
P. 13
13temperatura ambiant%u0103 la 20%u00b0C (68%u00b0F) %u0219i depozitare la cald la 35%u00b0C (95%u00b0F) timp de p%u00e2n%u0103 la 365 de zile. Probele de furaje au fost testate pe parcursul perioadei de un an pentru detectarea genomului virusului PPA prin PCR %u0219i a infec%u021biozit%u0103%u021bii acestuia pe culturi celulare %u0219i %u00een bioteste la porci.Rezultatele demonstreaz%u0103 o stabilitate ridicat%u0103 a ADN-ului virusului PPA %u00een furaje, cu detectarea prin PCR %u00een aproape toate matricile de furaje pe toat%u0103 durata %u00eencheierii fiec%u0103rui studiu, inclusiv la 365 de zile dup%u0103 inocularea virusului PPA atunci c%u00e2nd a fost depozitat la 4,4%u00b0C (40%u00b0F) %u0219i 20%u00b0C (68%u00b0F). Virusul PPA infec%u021bios a fost cel mai stabil %u00een f%u0103ina de soia, virusul men%u021bin%u00e2ndu-%u0219i infectivitatea, determinat%u0103 prin testul biologic la porci, timp de cel pu%u021bin 112 zile la 4,4%u00b0C (40%u00b0F), cel pu%u021bin 21 de zile la 20%u00b0C (68%u00b0F) %u0219i cel pu%u021bin %u0219apte zile la 35%u00b0C (95%u00b0F).%u00cen plus, s-a testat capacitatea aditivilor furajeri de a reduce infec%u021biozitatea virusului PPA %u00een furajele complete depozitate la trei temperaturi ambientale (4,4%u00b0C , 20%u00b0C %u0219i 35%u00b0C). S-a confirmat c%u0103 at%u00e2t aditivii furajeri pe baz%u0103 de acizi gra%u0219i cu lan%u021b mediu, c%u00e2t %u0219i aditivii furajeri pe baz%u0103 de formaldehid%u0103 sunt agen%u021bi de atenuare eficace %u00een condi%u021biile testate. Rezultatele ajut%u0103 la definirea riscului %u0219i la atenuarea introducerii virusului PPA prin intermediul furajelor, confirm%u0103 sensibilitatea termic%u0103 a virusului PPA %u00een furaje %u0219i subliniaz%u0103 mediul stabilizator al f%u0103inii de soia. Furniz%u00e2nd cele mai cuprinz%u0103toare date de p%u00e2n%u0103 acum privind longevitatea virusului PPA %u00een furajele pe baz%u0103 de plante, acest studiu confirm%u0103 c%u0103 ADN-ul virusului PPA poate fi detectat %u00een furaje la cel pu%u021bin un an de la contaminare. Mai mult, testele biologice efectuate pe porci demonstreaz%u0103 c%u0103 virusurile PPA infec%u021bioase pot fi prezente %u00een f%u0103ina de soia timp de c%u00e2teva s%u0103pt%u0103m%u00e2ni dup%u0103 ce au fost testate negativ pe culturi celulare.%u201e%u00cen cadrul acestei cercet%u0103ri au fost generate recomand%u0103ri privind timpul minim de p%u0103strare pentru trei medii, oferind produc%u0103torilor %u0219i fabricilor de furaje orient%u0103ri esen%u021biale pentru a reduce riscul virusului PPA %u00een furaje%u201d, a ar%u0103tat Niederwerder. %u201eBiosecuritatea furajelor ar trebui s%u0103 fie considerat%u0103 o parte fundamental%u0103 a tuturor planurilor de biosecuritate a porcinelor. Acest studiu de baz%u0103 promoveaz%u0103 obiectivele noastre %u00een vederea prevenirii virusului PPA %u0219i a protej%u0103rii s%u0103n%u0103t%u0103%u021bii efectivelor de porcine din SUA.%u201dCercetarea a fost sus%u021binut%u0103 prin finan%u021bare din partea National Pork Board %u0219i a Foundation for Food and Agriculture Research, din partea State of Kansas National Bio and Agro-defense Facility Fund, Purina Animal Nutrition, Cargill Animal Nutrition %u0219i Kemin Industries.

