Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

 

Institutul veterinar danez DTU Veterinaerinstituttet lucreaza la un nou vaccin impotriva Lawsonia intracellularis. Aproximativ 3.8 milioane DKK (510 mii ╬ô⌐┬╝), sunt alocati cercetarii bacteriei, responsabile pentru cauzarea enteropatiei proliferative, cunoscut sub numele de ileita. Boala este una din cauzele majore de diaree iar cercetarile ar putea reduce cantitatea de antibiotice utilizate.

 

Cercetarile de la institut au aratat ca porcii infectati si vindecati par a fi imuni la boala si, de asemenea, nu mai transmit maladia.

Raspunsul imun este cheia
Proiectul, condus de profesorul Gregers Jungersen, a cercetat raspunsurile imunomediate si actiunea anticorpilor in infectie.

Cercetare se concentreaza in principal pe diferenta de rezistenta dintre animalele care nu au fost infectate si cei care au realizat o rezistenta la infectie. Cercetatorii spera ca vor izola proteinele, care sunt esentiale in rezistenta impotriva L. intracellularis.

"Mai degraba decat un test traditional, vom aplica" vaccinarea inversa ", in cazul in care ne folosim de anticorpii de la porcii protejati putea identifica proteinele specifice in bacteria L. intracellularis care a dat imunitate la porci", spune Gregers Jungersen.

Cunoasterea acestei proteine va fi baza de dezvoltare a vaccinului.