Sâmbătă, Mai 04, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Nu.Q oferă „depistare precisă și țintită a cancerului” pentru rasele cu risc ridicat și pentru câinii mai în vârstă. Un test de testare a cancerului canin „revoluționar în spital” a fost lansat pe piața europeană de către compania britanică Antech.

Echipa Veterinarul.ro
04.Mai.2024

 

Antech a declarat că Nu.Q este un „instrument rapid și precis de depistare țintită a cancerului” pentru a ajuta la diagnosticarea raselor cu risc ridicat și a câinilor mai în vârstă.

Testul acoperă tipurile de cancer predominante și își propune să ajute medicii veterinari și proprietarii să ia mai rapid decizii în cunoștință de cauză cu privire la îngrijirea cancerului.

Jimmy Barr - director medical la Antech, care face parte din Mars Science and Diagnostics - a declarat pentru Vettimes: „Este incitant să vedem că inovații precum Nu.Q Canine Cancer Test devin disponibile pe scară mai largă pentru echipele veterinare din Europa".

„În condițiile în care cancerul afectează unul din patru câini, este esențial ca profesioniștii veterinari să aibă acces la metode rapide și precise de depistare a cancerului, astfel încât să poată lua decizii în cunoștință de cauză și în timp util și, în cele din urmă, să schimbe rezultatele privind sănătatea animalelor de companie. Acesta este scopul muncii noastre la Antech.”

Rezultate precise

Testul funcționează pe analizorul Element i+ și necesită 50μL de plasmă de acid etilendiamină tetraacetic (EDTA) de la un pacient pentru a furniza rezultate precise în 5 până la 10 minute.

 

Nu.Q este descris ca fiind singurul test intern realizat la nivelul pacientului care oferă rezultate rapide și precise din plasma EDTA.

 

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul Antech.

sursa: vettimes.co.uk