Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a primit ieri, 26 august 2015, vizita a doua delegatii internationale interesate de cooperarea cu institutia ieseana.

Delegatia din Austria a fost formata dintr-un cadru didactic de la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena, lector Gabriele Wetchy specialist in genetica si reproductia taurinelor si un reprezentant al companiei Genostar Austria.

delegatie usamv iasi

 

Aceasta din urma are printre principalele activitati biotehnologiile de reproductie a taurinelor si transferul de embrioni. Prin intermediul companiei din Austria la ferma din Rediu a USAMV Iasi au fost achizitionate 40 de juninci.

delegatie usamv iasi1
Cea de a doua delegatie din Statele Unite ale Americii a fost formata din Spencer Rogers, director al Departamentului de Transfer Tehnologic al Brigham Young University si reprezentanti ai RBA Technologies care s-au aratat a fi interesati de incheierea unui protocol de colaborare in privinta transferului tehnologic.

delegatie usamv iasi3
USAMV Iasi a fost reprezentata de rectorul prof. univ. dr. Vasile Vintu, prorectorul cu relatiile internationale prof. univ. dr. Gheorghe Savuta, decanii Facultatilor de Agricultura si Medicina Veterinara prof. univ. dr. Teodor Robu si prof. univ. dr. Liviu Miron.

delegatie usamv iasi4

 

delegatie usamv iasi5sursa: facebook.com