Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Dragi colegi, saptamana trecuta am initiat o discutie legata de activitatea medicului concesionar si de plangerile pe care le primim la redactie legate de activitatea unora din colegii nostri.

Din pacate, discutiile n-au dus la un punct constructiv de viitor, in care concluziile sa genereze idei care sa aplaneze aceste derapaje ale unor medici comozi in spatele biroului.

Din discutiile avute atat pe aceasta pagina de Facebook cat si in grupul asociat ei a reiesit o alta problema cu care se confrunta sistemul veterinar din Romania. Contractele de munca pe care fermele din Romania le fac cu medici veterinari. Legea privind organizarea profesiei de medic veterinar explica foarte clar in ce mod se poate practica medicina veterinara in Romania:

Art. 28. -

(1) În exercitarea profesiei sale, medicul veterinar cu drept de liberă practică se organizează și funcționează în cadrul:

a) cabinetului medical-veterinar, în una dintre următoarele forme:

1. cabinet medical-veterinar;

2. cabinete medical-veterinare asociate;

b) societăților reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu obiect principal de activitate activitățile veterinare.

(2) În formele de organizare a profesiei prevăzute la alin. (1) își exercită profesia medicii veterinari titulari sau asociați, care pot avea ca salariați ori colaboratori medici veterinari sau orice altă categorie de personal.

S-a omis oare deliberat aspectul contractelor de munca cu medici veterinari in cadrul exploatatiilor comerciale? Unii colegi asa considera

.

Mai jos gasiti o discutie de pe un grup de joburi pentru medici veterinari.

Ce este de facut in aceste conditii? Cine sanctioneaza sau cine are drept de sanctionare a acestor derapaje

 

Poza anunt

Captura de ecran din 2018.12.10 la 14.49.16

Captura de ecran din 2018.12.10 la 15.05.23