Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Pe website-ul veterinarul.ro au aparut alte sapte cursuri acreditate cu cate 10 puncte pentru medicii veterinari. Cursurile privesc atat medicii veterinari pasionati de medicina animalelor de companie, cat si pe cei care sunt implicati in medicina animalelor de renta sau a animalelor salbatice. In plus, doua cursuri de marketing si management pentru cei care doresc sa aiba un business de succes in medicina veterinara.

Cursurile sunt acreditate cu cate 10 puncte si costa, fiecare cate 30 de lei pentru abonatii revistei si 45 de lei pentru medicii veterinari care nu sunt abonati. Cursurile pot fi comandate pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., email in care trebuie sa scrieti cursurile de care sunteti interesat, datele pe care doriti sa se faca facturarea, adresa de expeditie a facturii si modalitatea de plata pe care o preferati sau completand talonul de AICI: COMANDA CURSURI.

Primul curs,

”Principiile glucocorticoterapiei la caine si pisica”

este un curs realizat de doctorul Septimiu Borbil, medic veterinar roman, autorul cartilor ”Imunologia clinica la caine si pisica”, ”Bazele teoretice ale practicii oncologice la caine si pisica” si ”Imunodermatologia la caine si pisica”.  "Corticoterapia reprezinta medicatia imunosupresoare cea mai frecvent aplicata. Grupa glucocorticoizilor include steroizi naturali/sintetici, cu actiuni importante asupra metabolismului glucidic, proteic, hidromineral si antiinflamatorii marcate. Lipsa de discernamant in utilizarea acestor substante poate avea urmari nefaste. La caine, spre exemplu, corticoterapia prelungita permite proliferarea papilomavirusurilor la nivel cutanat. "

Al doilea curs,  

"Abordare terapeutica si anestezie la animalele salbatice" 

este un curs realizat de dr. Ovidiu Rosu, medic veterinar roman, practician in cadrul Vier Pfoten Romania. Dr. Ovidiu Rosu are un cv impresionant, cu participari numeroase la congrese si evenimente medical veterinare internationale, coordonator in mai multe programe internationale de conservare a animalelor salbatice din lume, fiind de asemenea un sustinator al proiectelor de sterilizare a animalelor fara stapan, programe in cadrul carora activeaza in acest moment. 

”A fi salbatic poate fi caracterizat atat de interdependenta fata de habitatul endemic speciei din care face parte, cat si de independenta totala fata de om. De asemena, prin excitabilitatea ridicata (frica, temerea) la diferiti stimuli auditivi, olfactivi, optici sau prin comportamentul retiv, agresiv, de fuga, de autoaparare sau de atac in anumite conditii. Din prisma medicului veterinar, orice animal care nu accepta manipularea directa poate fi considerat un animal salbatic si trebuie tratat ca atare. Un caine fara stapan sau un cal salbaticit poate prezenta aceleasi probleme de abordare ca si un lup sau o zebra. De aceea, in acest curs, animalele ce pot ridica dificultati in abordarea lor terapeutica, vor fi considerate animale salbatice, independent de statusul lor filogenetic si a apartenentei de specie”.

Al treilea curs,  

"Afectiuni ale capsulei onglonului asociate cu laminita" 

este un curs realizat de dr. Dan Gisca, medic veterinar practician in judetul Galati. Domnul doctor este medic practician realizand acest curs cu informatii practice (film si foto) culese in cadrul activitatii zilnice asociate cu o interpretare proprie a semnelor si manifestarilor clinice in corelatie cu literatura de specialitate.

”Fiecare din afectiunile descrise in acest curs are o incidenta crescuta la turme in care se ştie ca este prezenta laminita subclinica. In schimb, prezenta laminitei subclinice ca o problema de turma poate fi confirmata daca incidenta acestor afectiuni este colectiv mai mare de 10%. Totuşi multe din aceste afectiuni pot avea de asemenea o etiologie care nu este asociata cu laminita subclinica”.

 

Al patrulea curs,  

"Ovariectomia la scroafa in conditii de teren" 

este un curs realizat de prof. Alexandru Diaconescu, impreuna cu dr. Dan Gisca si dr. Andrei Tudose. 

Ovariectomia are un scop economic, deoarece prin anihilarea functiei de reproducere scroafa i-a in greutate intr-un ritm mult mai accentuat, stiut fiind faptul ca in perioada caldurilor consumul de hrana este diminuat. De asemenea in gospodariile populatiei se reduce disconfortul crescatorului, care are o scroafa cu o manifestare accentuata a caldurilor, deoarece o scroafa in calduri este tot timpul agitata, grohaie tot timpul, nu-si consuma complet hrana, slabeste, tulbura in permanenta celelalte animale din gospodarie”.

Al cincilea curs,  

"Ajustarea functionala a onglonului la bovine" 

este un curs realizat de dr. Dan Gisca, medic veterinar practician in judetul Galati. 

„In multe tari insa reglementarile legale privind statutul celor care ajusteaza ongloanele nu sunt atat de clare, si din aceasta cauza au aparut conflicte intre acestia si medicii veterinari. Legislatia care controleaza asigurarea ingrijirii animaleleor, ar trebuie sa urmareasca in principal doua obiective majore: pe de o parte protectia fermierilor de persoane care se pretind a fi specialisti pe o anumita problema, si pe de alta parte protejarea bunastarii animalelor. Noi consideram ca doar un medic veterinar poate diagnostica si trata un animal in mod legal. Podotehnistul nu este capabil sa ofere sfaturi despre controlul factorilor de risc, care sunt asociati cu o problema de schiopatare intr-o ferma. Podotehnistul nu este capabil sa efectueze interventii chirurgicale invazive in regiunea digitala. Acest curs urmareste realizarea unor manopere medicale veterinare la nivelul ongloanelor din perspectiva specialistului si al medicului veterinar”.

Al saselea curs,  

"Marketingul pentru veterinari - informatii esentiale si piata veterinara"

este realizat de catre dr. Vieru Iulian, medic primar veterinar, absolvent al FMV Iasi, fondator al Asociatiei Euroveterinarian si al Revistei Veterinarul stiinta si Practica. Absolvent al cursurilor postuniversitare “Marketing si management in industria alimentara si agricultura” al Acedemiei Romane; absolvent al cursurilor de Management si marketingul organizatiilor, Management financiar, Planificarea si managementul proiectelor, Campanii de Advocacy organizate de World Learning prin programul USAID. Din 2009 a absolvit programul complet de Formare de Formatori. Dupa absolvirea facultatii in 1995 a fost seful Circumscriptiei sanitare veterinare din comuna Prisecani Iasi. Din 1997 a parcurs mai multe functii publice in cadrul serviciilor de Inspectie sanitara veterinara, Serviciul de sanatate a animalelor si Serviciul de igiena din cadrul DSVSA Iasi. 

„La nivel teoretic marketingul se poate aplica identic pentru orice obiect, avand aceasi baza fundamentala si principii aplicative. Cu toate aceste natura serviciilor veterinare creaza necesitatea de a aborda marketingul intr-o alta formula decat cea clasica traditionala. In primul rand este un serviciu cu o caracteristica specifica serviciilor si anume - este intangibil. Aceasta inseamna ca daca pentru un produs anume clientul poate sa isi foloseasca abilitatile native sau dobandite pentru a evalua gradul de satisfacere a nevoii, pentru un serviciu aceste caracterisitici sunt mai putin tangibile deoarece serviciile sunt intangibile, abstracte si necorporale. o alta caracteristica diferita a serviciilor fata de produse este natura lor “inseparabila” - fiind produse si consumate in acelai timp, cu participarea clientului in procesul activ al producerii/primirii serviciului. De asemenea prestarea unui serviciu este perisabila - nu este posibil a stoca produsul si serviciul respectiv intr-un inventar. In final ultima caracteristica a prestarii de servicii este eterogenitatea - ceea ce insemna ca nu pot fi realizate ca produsele standard fiind extrem de variabile.  Cu toate ca veti fi tentati sa spuneti ca a insanatosi un animal de companie sau de ferma  este o chestiune concreta de care beneficiaza proprietarul, respectiv clientul. Va inselati! Nu este de loc concret. Dvs ca medic puteti evalua si va creionati mental o forma a bolii si o forma a ceea ce inseamna a fi sanatos. Pentru dvs este ceva aproape concret, palpabil. Pentru un proprietar de caine spre exemplu aceasta notiune de sanatos / bolnav este ceva cu totul abstract. La fel si pentru un proprietar de animal de renta. Sa facem un exercitiu in acest sens prin acest curs de marketing.”

Al saptelea curs,  

"Management veterinar pentru un start up"

este un curs realizat tot de dr. Iulian Vieru. 

„Prezentul curs de management este pentru medicii veterinari care doresc sa isi deschida propria afacere. Este un curs practic care urmeaza pas cu pas unele activitatile necesare si utile din perspectiva viitorului manager. Conform dictionarului, managerul este persoana care conduce iar managementul este tehnica de a conduce. Chiar daca, cabinetul este constituit dintr-o singura persoana, medicul veterinar, marea majoritate a activitatilor care presupun intr-o forma sau alta manipularea sumelor de bani, organizarea administrativa si constructiva a cabinetului, constituie apanajul managementului. Desigur ca in domeniul veterinar, ca in medicina de altfel, exista si un managment medical. Aceasta sectiune de management o vom aborda in Cursul de Management medical al cabinetului veterinar. In prezentul curs dezbatem in exclusivitatea afacerea veterinara in majoritatea formelor sale administrative. Ridicam mai multe intrebari si prezentam unele solutii care nu pot fi luate ca si un panaceu incontestabil al succesului. Prezentam un punct de vedere creionat dupa ani de observatie a modului de functionare si organizare al cabinetelor.”