Vineri, Aprilie 26, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Un studiu efectuat in Marea Britanie foloseste proprietarii de animale pentru a explora sanatatea ecvina

Cercetatorii si medicii veterinari de la Universitatea din Liverpool realizeaza un studiu ce priveste sanatatea si bunastarea ecvina.
Studiul va adopta o abordare larga, care combina metodologia de cercetare a stiintelor sociale cu epidemiologia pentru a descrie modul in care proprietarii vad sanatatea cailor lor.

Ascultand experienta proprietarilor si explorandu-le aptitudinile, perceptiile si cunostintele lor despre sanatatea cailor, cercetatorii spera ca scopul final al studiului sa fie acela de a ajuta medicii veterinari cu strategia de comunicare a acestora cu proprietarii de ecvine. Scopul studiului este sa se puna accent pe laminita si posibilitatile de prevenire a acestei afectiuni. Studiul doreste sa exploreze masura in care proprietarii de cai inteleg cauzele care stau la baza acestei boli si ce se poate face pentru a gestiona sau preveni aceasta afectiune.

O parte din datele ce vor sta la baza studiului au fost deja culese prin intermediul unor focus-grupuri cu medici veterinari, nutritionisti si potcovari de cai. Aceste date vor fi folosite pentru a eplora modul in care aceste grupuri profesionale contribuie la sfaturile pe care proprietarii le primesc despre gestionarea laminitei.

Urmatoarea etapa a studiului, ce se va desfasura in primavara acestui an, va implica proprietarii de cai fie in interviuri in cadrul facultatii, fie in cadrul unor chestionare on-line. Proiectul este finantat de Asociatia Veterinara Britanica pentru Bunastarea Animalelor si se va derula pana la sfarsitul anului 2015.

Universitatea cere proprietarilor de cai sa contribuie cu porpriile puncte de vedere in ceea ce priveste laminita, indiferent daca au avut legatura directa cu aceasta afectiune sau nu.

Studiul doreste de asemenea sa arate care sunt sursele de informare ale proprietarilor cu privire la aceasta boala, cum sunt intelese informatiile si cum sunt asimilate.

Daca sunteti interesat sa participati la acest studiu puteti vizita website-ul Universitatii din Liverpool, la adresa: http://www.liv.ac.uk/equine/owners/horsehealthstudy/