Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Nu in fiecare zi ne intra in cabinet un client care are ca animal de companie un dihor. Insa, atunci cand aceasta se intampla,este impetuos necesar ca medic veterinar sa cunosti cateva date despre acest minunat animalut pentru a-l putea trata in cunostinta de cauza.

Multi medici veterinari care au avut de-a face cu astfel de pacienti i-au tratat la fel ca pe un caine sau o pisica, de aici venind si suspiciunea proprietarilor de dihori atunci cand ajung la prima vizita la tine la cabinet. Voi incepe o serie de articole referitoare la aceasta specie pentru a usura munca clinicianului roman.

Dihorul face parte din ordinul carnivorelor, familia mustelidae, speciile: Mustela putorius furo sau Mustela furo. Dihorul este un animal domestic care provine din dihorul european (domesticit initial pentru controlul daunatorilor si pentru vanatoare). A fost folosit pentru vanatul rozatoarelor si al iepurilor si a fost crescut pentru blana. Dihorul este un animal de companie blajin, jucaus, ne-agresiv si neteritorial si care necesita o doza justa de atentie.

Dihorii sunt foarte activi si sunt animale curioase carora le place compania oamenilor si a altor animale. isi mentin spiritul jucaus toata viata. Dihorii nu sunt in mod exclusiv nici diurni, nici nocturni: sunt de obicei mai activi dimineata devreme si seara, dar orarul lor natural poate fi schimbat astfel incat sa coincida cu al stapanilor.

Ca si protocoale de vaccinare, exista pe piata din Romania vaccinuri produse de Intervet sau Bioveta, vaccinarea antirabica fiind recomandabila a fi facuta peste 16 saptamani, cu repetarea vaccinarii in fiecare an. Calea de administrare este cea subcutanata.

Prima vizita sau examinarea anuala

Text exclusiv pentru medici veterinari


 

Vrei să citești tot articolul pe Veterinarul?

 

 

Citește articolul cu :Abonament Știință și Practică

Autentifică-te...
 
Abonamentul tău:
 

Nu aveți niciun abonament activ

 

 Citește...

Asistență Online EXCLUSIV pentru medicii veterinari
- dupa autentificare pe site -