Articole medicale specializate FERMA
în ordinea publicarii
despre animale de ferma:
Infecția cu rotavirus și coccidioza sunt cauzele majore ale diareei înainte de înțărcare. Alți agenți precum E. coli poate fi implicat pe măsură ce protecția colostrală scade sau când sunt întâlnite noi tulpini și clostridiile pot coloniza intestinele deteriorate de alți agenți.De asemenea, pot apărea gastroenterită transmisibilă (TGE) și diareea epidemică porcină (PED). Grupele de rotavirus A, BC și E au fost găsite la porci, dar grupa A este de obicei primul care infectează un purcel și este cel mai frecvent în diareea de dinainte de înțărcare. Rotavirusurile sunt relativ rezistente, supraviețuiesc 7-9 luni la 18-20˚C și sunt stabile între pH 3 și 9. Infecția apare la purceii care nu au luat colostru și când anticorpii materni din lapte scade de la 2 săptămâni încolo. Infecția este orală și virusul se repetă în celulele care căptușesc intestinul subțire mijlociu de la jejunul superior la ileonul inferior. Celulele mature absorbante sunt eliminate și rezultă atrofia vilozității. Eșecul rezultat de a absorbi nutrienții duce la diaree care conține particule de virus. Recuperarea poate fi completă în 7 zile.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Eimerioza este o coccidioza digestiva care afecteaza pasarile si mamiferele domestice, fiind afectate mai frecvent animalele tinere si cele crescute in sistemul intensiv. Eimerioza este produsa de specii de protozoare apartinand familiei Eimeriidae si genului Eimeria care se dezvolta si se inmultesc la nivelul epiteliilor (epiteliul digestiv, canalelor biliare la iepuri si tubilor uriniferi la gaste). Animalele elimina prin fecale oochisturi nesporulate, care in mediul exterior vor sporula si vor deveni infectante pentru o noua gazda.
- Detalii
- Promedivet
Identificarea si managementul imuno-frotiurilor din pustule, cruste sau eroziuni recente produce se dermatoze, sunt bazate pe intelegerea patogenezei bolii. Sistemul imun este focalizat pe apararea gazdei si are componente celulere specifice si proteine care se dezvolta si functioneaza intr-o maniera specifica si complexa pentru a neutraliza sau pentru a distruge agentii periculosi de tip non-self in timp ce pastreaza elementele proprii. Totusi, atunci cand sistemul de aparare nu functioneaza sau interpreteaza gresit semnele, raspunsul imun ar putea fi inadecvat sau chiar ar pute fi in detrimentul organismului, conducand la un atac specific asupra oricarui strat al pielii (epiderm, derm, hipoderm), anexelor sau vascularizatiei cutanate. Mecanismul leziunii tisulare include tipurile I pana la IV de reactii de hipersensibilitate. Desi ele apar la cal, afectiunile imunomediate sunt relativ rare.
- Detalii
- Dr. Nita Monica
Medicul veterinar Martin Nielsen, parazitolog veterinar specializat pe ecvine a publicat un video cu Parascaris sp la un manz de 5 luni.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Sindromul alb letal : La cai albinismul trebuie distins de sindromul alb letal, care este în principal o problema la caii Paint (în special, dar nu exclusiv, la împerecherile overo). Gena imperfecta a fost de asemenea descoperita la caii americani miniaturali, caii jumatate sange arab, caii pursange si caii Quarter Horse cu pete (manjii care au prea mult alb pentru a fi înregistrati în Asociatia Cailor American Quarter). Laboratorul de Genetica Veterinara din cadrul Scolii de Medicina Veterinara de la Universitatea din California, Davis (VGL-UCD) ofera teste de diagnostic pentru determinaea starii de purtator. Letalitatea albinismului la cai provine de la asocierea cu aganglionoza intestinala. Manjii afectati mor la scurt timp dupa fatare. Datorita faptului ca unii manji albi nu sunt afectati, eutanasia ar trebui realizata doar dupa ce apar semnele disfunctiei intestinale. Aceasta afectiune este similara cu boala Hirschsprung de la oameni si este legata de o mutatie din gene receptoare endotelina-B.
- Detalii
- Dr Stefan Alexandru
Schimbarile de comportament precum frecatul, lovirea sau muscatul indica prezenta pruritului. La examinarea fizica, pierderea parului si/sau excoriatiile sunt cele mai comune sechele clinice ale mancarimii.
- Detalii
- Dr Stefan Alexandru
Pagina 1 din 2
Navigați în cursurile Veterinarul
ANTRENAMENTE:
CURSURI:
- Cursuri Animale de Companie
- Cursuri Animale de Rentă
- Cursuri Animale Exotice și Sălbatice
- Cursuri Cabaline
- Cursuri Management Veterinar
- Cursuri Marketing Veterinar
- Cursuri Comunicare și Relații Publice pentru Veterinari
- Toate cursurile…
Toate cursurile sunt acreditate CMVRO
Autentificare
Ultimele apariții editoriale
Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte