- Detalii
- Podcastul Veterinarul.Ro
Vocea Profesiei cu Profesor Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru despre pasiunea transformată în profesie și apoi în artă care ne inspiră
Astăzi la „Vocea Profesiei" am plăcerea de a vă prezenta un interviu exclusiv cu un nume de referință în medicina veterinară din Europa. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, medic veterinar de renume și profesor universitar la Facultatea de Medicină Veterinară din București, ne-a acordat un interviu în care ne împărtășește detalii despre cariera sa impresionantă și realizările care l-au propulsat în topul specialiștilor europeni în nefrologie și urologie veterinară

Bine v-am regăsit.
Invitatul meu de astăzi este domnul dr. Bogdan Alexandru Vițălaru. Cei mai mulți dintre voi îl cunosc, iar pentru cei care știu mai puține despre cariera domnului profesor, am să vă prezint un mic sumar al acesteia.
Începând din 2017, Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru a devenit profesor asociat la Universitatea din Pisa, Universitatea din Perugia, Universitatea din Zagreb și Universitatea din Lublin, predând urologie și nefrologie atât pentru studenți, cât și pentru postuniversitari. De-a lungul anilor, a scris peste 150 de lucrări științifice pe teme legate de chirurgia oncologică, dializă, hemodializă și urgențe. Cele patru cărți ale sale au fost vândute în peste 3000 de exemplare în România în ultimii patru ani. Ultima sa carte este dedicată complet dializei peritoneale la animalele de companie și a fost lansată și în limba engleză în Italia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Ucraina și Polonia, începând cu februarie 2018.
„Dializa peritoneală pentru animale de companie" a primit premiul Academiei Române, „Traian Săvulescu”, în decembrie 2019. În acest an, 2024, împreună cu mai mulți colegi, a publicat una dintre cele mai vândute cărți de medicină veterinară, despre care vom vorbi și în podcast.
În ianuarie 2014, a deschis prima clinică de hemodializă veterinară din România, una dintre puținele din Europa de Est. Hemodialivet este un concept total nou, care oferă servicii de nefrologie și urologie la standarde înalte, cu aparatură de top și o echipă de profesioniști. Începând cu 2013, a înființat Societatea Română de Nefrologie Veterinară Hemodialivet, al cărei Președinte este. De asemenea, predă urgențele medicale veterinare la Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Începând cu 2014, Dr. Vițălaru a inițiat un program de training privind pacienții renali în România, Bulgaria, Polonia, Croația (Zagreb), Italia, Ucraina, Republica Moldova, Slovenia, Serbia și Turcia. A fost distins cu premiul pentru educație medicală continuă - AMVAC/RoSAVA, Sinaia, 12-14 noiembrie 2015, și Speakerul Anului - Colegiul Medicilor Veterinari din România, București, 17 decembrie 2015.
Din iunie 2022, este Președinte al AMVAC, Director FECAVA pentru România, iar din martie 2019, Dr. Vițălaru este ambasador FECAVA și ambasador ROVECCS.
Vă invit să ascultați podcastul pentru a vă inspira din gândurile și experiența domnului profesor.
- Detalii
- Revista Veterinarul
- Accesări: 5903
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgilor este de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PETToate
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
-
Importanța consultului stomatologic sub anestezie
- Dr Dan Sebastian Mircea
Consultul animalului cu probleme stomatologice începe întotdeauna cu examinarea orală, având două...
Noutăți Articole Specializate Business
Angajatorii riscă amenzi de până la 8.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor privind medicina muncii
- Echipa Veterinarul.Ro
Rezistența antimicrobiană și comunicarea
- Iulia Cretu
Modelul BREAKS - comunicarea empatică în situații dificile
- Iulia Cretu
Trei tendințe din social media pentru 2025 și aplicabilitatea lor în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro