Miercuri, Noiembrie 29, 2023

Website dedicat exclusiv  ♥️ medicilor veterinari  ♥️

Acest site web (numit in continuare "SITE") este administrat de Asociatia Euroveterinarian (numita in continuare “ASOCIATIA”), cu sediul social in IASI, STR. SARMISEGETUZA NR 5, JUDETUL IASI, avand codul de inregistrare fiscala RO27376180, inregistrata in Registrul Organizatiilor si fundatiilor din Romania.

ASOCIATIA depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, ASOCIATIA precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De esemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre ASOCIATIA fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa ASOCIATIA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. ASOCIATIA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri. 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:
 
UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare respectand Termenii si Conditiile specifice fiecarui segment, componenta sau subsite, sau al Clubului pe care il viziteaza.

ABONAT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza achizitia si plata unui abonament la REVISTA VETERINARUL STIINTA SI PRACTICA.

MEMBRU CLUB: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE precum si Termenii si Conditiile Clubului in care este inscris, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza achizitia si plata unei COTIZATII de membru in clubul respectiv.

COTIZATIE: reprezinta toate sumele achitate in cadrul acestui SITE, in scopul realizarii obiectivelor si statutului ASOCIATIEI si care pot proveni din plata ABONAMENTULUI la REVISTA VETERINARUL STIINTA SI PRACTICA, plata COTIZATIILOR pentru a fi membru in Cluburile organizate in cadrul ASOCIATIEI.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Asociatiei EUROVETERINARIAN, a deontologiei si practicii medicale veterinare asa cum sunt ele stabilite de Colegiul Medicilor Veterinari din Romanai si Organizatiile Europene ale medicilor veterinari.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un MEMBRU, ce intervine ca forma de comunicare intre ASOCIATIEI si MEMBRU.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre ASOCIATIEI, prin care ASOCIATIEI este de acord sa livreze MEMBRULUI produse si servicii, iar MEMBRUL este de acord efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. 

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.
 
DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE. CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, UTILIZATORUL/CLIENTUL/MEMBRUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care ASOCIATIA isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca ASOCIATIA confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptare comenzii de catre ASOCIATIE se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea ASOCIATIEI catre UTILIZATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

ASOCIATIA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre ASOCIATIE.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

OBIECTUL CONTRACTULUI. 

Obiectul CONTRACTULUI il constituie produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile cu privire la care UTILIZATORUL/CLIENTUL/MEMBRUL si-a exprimat optiunea de a le achizitiona, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre ASOCIATIE. produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile are/au caracteristicile mentionate de catre ASOCIATIE pe SITE.

PRETUL CONTRACTULUI. 

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre ASOCIATIE, in orice moment, fara preaviz.
Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, ASOCIATIA atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, ASOCIATIA va informa UTILIZATORUL/CLIENTUL/MEMBRUL asupra pretului corect.
Pretul poate sau nu sa includa TVA precum si orice alta taxa.

MODALITATEA DE LIVRARE. 

ASOCIATIA isi va indeplini obligatiile contractuale in termen de cel mult 30 zile de la data la care a comunicat CLIENTULUI mesajul de confirmare referitor la COMANDA. In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile nu este/sunt diponibil(e), ASOCIATIA va informa MEMBRULUI despre aceasta situatie.
ASOCIATIA poate livra CLIENTULUI un produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile similar(e) avand acelasi pret, in situatia in care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul MEMBRULUI.

Produsul va fi livrat CLIENTULUI printr-o firma de curierat sau prin serviciile Posta Romana conform optiunii MEMBRULUI
 
 
MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. ASOCIATIA va emite catre MEMBRU o factura pentru produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile ce urmeaza a fi livrate, obligatia MEMBRULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

In cazul livrarii produsului printr-o firma de curierat, plata produsului se face dupa verificarea coletului de catre MEMBRU. Plata se va face direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.
ASOCIATIA atentioneaza MEMBRUL ca in cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre ASOCIATIE sa permita MEMBRULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii  contravalorii a acestora.
Plata folosind cardul - se realizeaza respectand toate conventiile si prevederile legale privind utilizarea cardurilor bancare precum si termenii si conditiile specificate de serviciile de plata online. Securitatea platilor online este asigurata de serviciile de plata online ales de utilizator.

Plata online folosind cardul:Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD(inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2) sau alte carduri acceptate de serviciul PayPal .
Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.
Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie furnizat codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura (in functie de card, pot lipsi).
Indiferent de valuta existenta in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii MEMBRULUI.

Ordin de plata: Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de ASOCIATIE, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un assistant. 

Livrarea achizitiei se face dupa confirmarea platii. 

In afara de cazul in care este agreat de ASOCIATIA si MEMBRU diferit, ASOCIATIA se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile comandate de catre MEMBRU in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul MEMBRULUI.
ASOCIATIA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la MEMBRU.
ASOCIATIA va efectua livrarea produsul/produsele/serviciile/abonamentele/cotizatiile LA PRETURILE INDICATE doar pe teritoriul Romaniei. Pentru alte tari se vor plati taxele aferente livrarii conform serviciilor de curierat/posta acceptate de MEMBRU.

 
POLITICA DE RETURNARE 
Potivit legislatiei in vigoare, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Asadar, consumatorul are dreptul de returna produsul achizitionat, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea acestuia, cu suportarea cheltuielile directe de returnare.
Atragem atentia ca, ACEASTA PREVEDERE SE APLICA DOAR PENTRU PRODUSELE SI SERVICIILE FURNIZATE CA OBIECTE DE ASOCIATIE in cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa,  ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
In cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur.
Exceptii:
1) Urmatoarele categorii de produse se pot returna numai in situatia in care sunt sigilate cu sigiliul original:
a) Programele informatice sau orice alte produse care are specificat conditii speciale de sigilare/desigilare.
2) Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna: 
a) COTIZATIILE DE MEMBRU indiferent de Club; 
b) Produsele distinct personalizate;
c) ABONAMENTUL LA REVISTA VETERINARUL STIINTA SI PRACTICA.
d) Produsele specifice de utilizare websiteul veterinarul.ro si siteurile/subsiturile asociate
 
CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA. 
ASOCIATIA poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI/MEMBRULUI, nefiind necesar acordul acestuia. 
ASOCIATIA va fi intotdeauna responsabil fata de CLIENT/MEMBRU pentru toate obligatiile contractuale.
  
TERMENI DE LIVRARE
ASOCIATIA va livra produsele in cadrul termenelor mentionate pe site pentru produsul comandat, la data generarii COMENZII sau in cel mult 30 de zile de la data la care CLIENTUL/UTILIZATORUL/MEMBRU a generat COMANDA, cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel.
ASOCIATIA, in cazul in care nu poate executa CONTRACTUL motivate de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa CLIENTUL/ABONATUL/UTILIZATORUL/MEMBRUL despre aceasta indisponibilitate.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, ASOCIATIA va anunta CLIENTUL/MEMBRUL/ABONATUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care ASOCIATIA primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, ASOCIATIA poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.
  
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
ASOCIATIA prelucreaza date cu caracter personal prin culegerea de la UTILIZATORI/CLIENTI/MEMBRI a datelor personale necesare executarii CONTRACTULUI si se obliga sa respecte dispozitiile Legii nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. 

Datele obtinute de catre ASOCIATIE vor fi stocate in baze de date iar ASOCIATIA va lua toate masurile pentru protectia lor impotriva distrugerilor accidentale sau ilegale.

Pentru executarea CONTRACTULUI, ASOCIATIA va transmite datele cu caracter personal culese de la CLIENTI/UTILIZATORI/MEMBRI catre firma de curierat care va livra produsele precum si catre unitatile bancare prin care vor fi procesate platile on-line.
  
INFORMATII LEGALE
RASPUNDEREA ASOCIATIEI. 
ASOCIATIA nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE. 
ASOCIATIA nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.
ASOCIATIA nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL/MEMBRUL/UTILIZATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre ASOCIATIE a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor/serviciilor/abonamentelor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor/parole/numeutilizatori, etc.
GARANTII.
Toate produsele prezentate pe SITE, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
CLIENTUL/MEMBRUL/UTILIZATORUL, in calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in Termenii si Conditiile de utilizare a serviciului/abonamentului/cursului/etc.
FORTA MAJORA. 
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.
LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA. 
CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre ASOCIATIE si CLIENT/UTILIZATOR/MEMBRU se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din IASI.
DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA. 
Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a ASOCIATIEI. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse FARA ACORDUL SCRIS AL ASOCIATIEI.
 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale 

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.
ASOCIATIA inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de catre vizitator/UTILIZATOR/CLIENT/MEMBRU.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ASOCIATIA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII. 

ASOCIATIA respecta dreptul la confidentialitate datelor fiecarei persoane care acceseaza SITE-ul.
ASOCIATIA nu va colecta date personale despre UTILIZATORI/CLIENTI (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) (numite in continuare "Date Personale") exceptand situatia in care UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII insisi comunica aceste date.
Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII /MEMBRII decalara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a ASOCIATIEI si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:
• activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea ASOCIATIEI si a tertilor cu care ASOCIATIA are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate ASOCIATIEI,
• participarea la concursuri, promotii;
• transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);
• statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
• pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;
• cercetari de piata;
• urmarirea datelor de vanzari.

ASOCIATIA nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege. 

Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul ASOCIATIEI.
Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa ASOCIATIA EUROVETERINARIAN, O.P. 8 CP 1733 IASI,  UTILIZATORII/CLIENTII/MEMBRII  isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
- o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
- sa intervina asupra datelor transmise; 
- sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara. 

Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL. 
In unele cazuri, este posibil ca ASOCIATIA sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENTI/MEMBRI. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la SITE, IP etc.
In timpul vizionarii SITE-ului, ASOCIATIA va putea stoca anumite informatii pe UTILIZATORULUI/CLIENTULUI/MEMBRILOR. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier "Cookie" sau a unui fisier similar. Aceste fisiere "Cookies" ajuta ASOCIATIA sa construiasca un SITE sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor UTILIZATORILOR/CLIENTILOR/MEMBRILOR.
Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele „Cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. ASOCIATIA recomanda UTILIZATORILOR/CLIENTILOR/MEMBRII sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

Ultimele apariții editoriale

Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte