Medicale FERMA
- Detalii
- Medicale FERMA
Regurgitarea înseamnă evacuarea, eliminarea prin cavitatea orală a conținutului ingluviului (gușii). Nu putem utiliza termenul de vomă, care înseamnă expulzarea orală, activă, explozivă a conținutului gastric la mamifere și este precedat de letargie, transpirație, salivație, scăderea presiunii arteriale, bradicardie.
- Detalii
- Dr Herman Constantinescu
- Detalii
- Medicale FERMA
Acest articol vizează evidențierea faptele care stau la baza strategiilor privind tratarea coccidiozei, efectul acestora asupra a două specii gazdă și plasarea lor într-un context practic/clinic.
- Detalii
- Dr. Ciprian Radu
- Detalii
- Medicale FERMA
Tratamentul mastitei ar trebui să se bazeze pe diagnosticul bacteriologic și să țină seama de îndrumările naționale și internaționale privind utilizarea prudentă a antibioticelor. În cazul mastitei acute, atunci când diagnosticul bacteriologic nu este disponibil, tratamentul ar trebui inițiat pe baza datelor anamnetice privind efectivele de animale și a experienței personale. Un diagnostic bacteriologic rapid ar facilita selectarea corectă a antibioticului. Tratarea mastitei subclinice cu antimicrobiene în timpul lactației este rareori economică, din cauza costurilor ridicate ale tratamentului și a eficacității în general slabe. Toate tratamentele împotriva mastitei ar trebui să fie justificate, adică eficacitatea fiecărui produs și durata tratamentului ar trebui să fie demonstrate prin studii științifice. Utilizarea unor protocoale stabilite în cadrul exploatației pentru tratamentul mastitei promovează o utilizare judicioasă a antimicrobienelor și reduce uzul acestora.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Medicale FERMA
Un cal poate fi expus la salmonele ce provin din furaje, din mediul înconjurător sau de la alte animale. În cazul în care microorganismul reușește să colonizeze cu succes o gazdă, acesta poate induce gazdei sale un statut de purtător sau poate prolifera într-un mod atât de eficient încât să provoace boli enterice și chiar sistemice.
- Detalii
- Dr. Ciprian Radu
- Detalii
- Medicale FERMA
Aproape toate cazurile de mastită clinică apar în timpul lactației, iar 60% dintre cazuri apar în timpul primelor 6 săptămâni de lactație. Mastita reprezintă cea mai costisitoare boală care afectează sectorul creșterii animalelor în întreaga lume, având o incidență estimată de 50% printre vacile de lapte care sunt afectate într-o măsură sau alta de această boală. Totuși, majoritatea cazurilor au evoluție subclinică sau asimptomatică, iar susceptibilitatea vacilor este variabilă.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Medicale FERMA
Este o infestaţie des întâlnită în efectivele de porumbei din întreaga lume. Boala este considerată una gravă ce produce mari pierderi.
- Detalii
- Dr Herman Constantinescu
- Detalii
- Medicale FERMA
Evaluarea șchiopăturii la bovine după intervenția chirurgicală a piciorului este importantă din punctul de vedere al perioadei de recuperare, pentru a îmbunătăți succesul pe termen lung și bunăstarea vacilor. Acest studiu longitudinal multicentric retrospectiv a fost realizat pentru a evalua utilitatea instrumentelor automate de analiză a sprijinului greutății și a deplasării după intervenția chirurgicală a piciorului, pentru a sprijini clinicianul în monitorizarea șchiopăturii la bovine. În acest scop a fost evaluat efectul implicării diferitelor structuri anatomice și utilizarea metodelor chirurgicale diferite asupra parametrilor de deplasare în recuperarea postoperatorie.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Medicale FERMA
În practica columbofilă cea mai frecventă entitate morbidă este catarul infecţios. Diagnosticul diferenţial vizează în primul rând ornitoza şi trichomonoza.
- Detalii
- Dr Herman Constantinescu
- Detalii
- Medicale FERMA
Un sentiment comun de neliniște există în practică atunci când se gestionează afecțiunile de piele la cai, fapt care poate fi mult îmbunătățit prin dezvoltarea unei rutine care trebuie urmată în fiecare caz prezentat (Caseta 1). Modelul de recunoaștere este pasul cheie în examinarea cazurilor de afecțiuni ale pielii, astfel încât fiecare caz să fie plasat în una (sau mai multe) din șapte categorii care descriu cel mai bine caracteristica cea mai proeminentă a afecțiunii (Caseta 2). Acest pas important permite clinicianului să se concentreze pe o listă de diagnostice diferențiale comune (și mai puțin comune) cunoscute pentru exprimarea modelului de categorie aleasă.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Noutăți Medicale PETToate
-
Efuziunea pleurală felină: diagnosticare in house pentru cazurile de urgență
- Echipa Veterinarul.Ro
Analiza efuziunii pleurale feline în clinică, combinată cu alte teste diagnostice realizate in...
-
Boala autoimună cu implicații ale sănătății orale la animale de companie
- Monica Nita
PV este o boală autoimună erozivă și ulcerativă care afectează pielea și mucoasa bucală a...
-
Extracția carnasierului la câine - prezentare caz
- DR CIOCAN ILIE
S-a prezentat la Cabinetul Stomatologic un câine Doberman, Rex, mascul în vârstă de 10 ani,...
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
-
Coaptația externă la păsări: bandaje și atele
- Echipa Veterinarul.Ro
Traumatismele ortopedice pun rareori viața în pericol. Mai întâi stabilizați pacientul prin...
Noutăți Business
Sancțiunile pentru e-TVA, amânate oficial până la 1 iulie 2025
- Daniel Agape
Inventarierea patrimoniului devine o prioritate: Amenzile au crescut semnificativ pentru nerespectarea obligațiilor
- Echipa Veterinarul.Ro
Noul mecanism de stabilire a salariului minim brut pe țară: Ce aduce Legea 283/2024
- Echipa Veterinarul.Ro
Reguli noi pentru decontarea ochelarilor de vedere: Angajatorii trebuie să folosească e-Factura
- Echipa Veterinarul.Ro