Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Anestezia la animalele de companie - Conditii generale pentru anestezie

  • Nivel: Avansat
  • Durată:
Certificat:

Termină toate lecțiile și treci chestionarele cu un scor mediu de 70%

Înscrie-te la acest curs

Cerințe generale pentru anestezie

Toți pacienții trebuie examinați de medic înainte de a fi sedați, imobilizați sau premedicați (animalele retive fac excepție, dar medicația poate fi administrată doar sub supravegherea medicului veterinar în conformitate cu legislația în vigoare) și din nou înainte de inducția anesteziei. Rezultatele acestor examinări ar trebui înregistrate în notele medicale.

Când se urmează protocoale de anestezie noi, întreaga echipă medicală ar trebui să monitorizeze întotdeauna și să observe îndeaproape pacientul, de la administrarea premedicației până la recuperarea din anestezie. Această observare atentă asigură o înțelegere mai mare a modului în care pacientul este afectat de fiecare medicament. Observarea îndeaproape ar trebui să se realizeze pentru primele cinci proceduri de anestezie în care un nou protocol este implicat.

Toată informația de protocol pentru anestezie se bazează pe așteptările pe care le aduce anestezia și pe funcționarea corespunzătoare a echipamentului de monitorizare. Este responsabilitatea medicului supraveghetor de a se asigura că echipamentul funcționează corect înainte de a proceda către premedicație și anestezie.

Protocoalele de imobilizare și anestezie generală necesită un membru al echipei cabinetului care să monitorizeze pacientul și să noteze/înregistreze parametri monitorizați de la inducție până la recuperare. Acest lucru include procedurile dentare în care unul dintre medicii veterinari titulari de cabinet ar trebui să monitorizeze anestezia în timp ce alt medic veterinar realizează procedura. 

Medicamentele afectează pacienții în mod diferit. Medicul supraveghetor este responsabil de luarea la cunoștință față de anestezia pacientului, de realizarea unui examen fizic complet, de interpretarea testelor de diagnostic și de înțelegerea sistemului de anestezie prezentat în acest curs pentru a alege protocoalele adecvate și a determina dozajele specifice medicamentelor. 

Schimbările în dozajul medicamentelor ar trebui să se bazeze prima dată pe starea de sănătate și mai apoi pe temperamentul pacientului. Medicul este responsabil de stabilirea dozajului de siguranță pentru fiecare pacient. Nu depășiți dozajul maxim.

Când se alege un dozaj, țineți minte că doza minimă este egală cu riscul minim, dar totuși este important să luăm în calcul că doza minimă a medicamentelor pentru durere va însemna de asemenea o gestionare a durererii mai redusă. Și, dacă o doză mai mică de tranchilizant este utilizată în premedicație, va fi necesară o doză mai mare de agent pentru inducție și întreținere.

Cel mai bine este să evităm vaccinările în asociere cu anestezia generală. Dacă vaccinurile trebuie să fie administrate, așteptați până ce animalul s-a recuperat complet pentru cel puțin două ore.