Stiință și Practică
.
în ordinea publicarii
.
- Detalii
- Revista Veterinarul
Sumar
Anul XIII Nr. 47
special Animale de rentă Măsurile sanitare aplicate vițeilor, până la înțărcare - pagina 6
Șchiopăturile bovinelor și ovinelor la pășune- pagina 12
Paraziții interni ai porcilor - pagina 16
titluri recomandate
Pancreatita la câine și pisică - pagina 22
Boala valvulară mitrală la câini - pagina 26
Displazia renală juvenilă - pagina 30
Diareea cronică, diagnostic și tratament la pisici - pagina 34
Succesul ... Să simți că ceea ce faci are sens în nonsensul din jur și că a doua zi vrei s-o iei de la capăt - Anca Georgescu, Tac.social
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
I. Tehnicile de anestezie topice si regionale se folosesc pentru interventiile chirurgicale la nivelul ochiului si al structurilor sale anexe; paralizia pleoapelor (fara analgezie) este realizata prin desensibilizarea selectiva a ramurii auriculo-palpebrale a nervului facial (provocand akinezie); anestezia ochiului si orbitei si imobilizarea globului ocular se realizeaza in general prin tehnica Peterson (Fig. 1, A).
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Ciugulirea penajului poate afecta oricare regiune corporala, predominant penajul cozii, a aripilor (remigele si rectricele), dar si regiunea lombosacrala. Canibalismul este de fapt o forma extrema a ciugulirii, care nu se limiteaza numai la lezarea si deteriorarea penajului, ci intereseaza inclusiv invelisul cutanat si tesuturile subiacente. Au fost semnalate cazuri in care ranile au aparut pe degete sau pe cloaca. Degetele afectate de raia cnemidocoptica sunt mai predispuse. Nu de putine ori dupa atacuri repetate si colective, prin cloaca se realizeaza eviscerarea. Exista si cazuri izolate, dar relativ frecvent apare ca fenomen de masa.
- Detalii
- Dr Herman Constantinescu
Diabetul zaharat (DZ) reprezinta o afectiune ce poate fi tratatasi care necesita un efort constant din partea medicului veterinar si a proprietarului de animal. Acest articol asigura recomandarile generale pentru tratamentul diabetului la caini si pisici. Tratamentul diabetului zaharat combina arta cu stiinta, in parte datorita numerosilor factori care pot influenta gravitatea bolii si raspunsul organismului la tratament. Fiecare animal necesita evaluari frecvente si personalizate, iar tratamentul trebuie modificat in functie de raspunsul organismului.
- Detalii
- Dr. Nita Monica
Ca si la caine, atopia felina reprezinta o predispozitie la manifestarea clinica a unor dese reactii de hipersensibilitate, fata de alergeni ambientali a caror patogeneza se afla, pana in momentul de fata, intr-un con de umbra. Varsta la care debuteaza manifestarile de atopie, la aceasta specie, este variabila, dar de regula inainte de cinci ani. Afectiunea a fost descrisa pentru prima data in anul 1982, insa existenta IgE la aceasta specie a fost confirmata recent. Faptul ca la feline IgE sunt eterogene, explica o parte dintre diferentele inregistrate pe parcursul testelor efectuate pe subiecti atopici. Atopia pisicilor este, in multe privinte, identica cu cea de la caine, existand insa cateva diferente importante. La aceasta specie, entitatea nu imbraca aspectele caracteristice intalnite la caine si multi factori sunt doar presupusi, fara a putea fi demonstrati. La pisica, afectiune se caracterizata prin prurit/manifestari respiratorii, din acest punct de vedere fiind similara atopiei omului. Multe dintre animalele afectate exprima reactii i.d. pozitive la testarea cu aeroalergeni.
- Detalii
- Dr Borbil Septimiu
Se urmareste evaluarea iepei din punctul de vedere al integritatii aparatului reproducator al acesteia. Examinarea include inspectia conformatiei perineului si a tractului reproductiv caudal, palparea si ecografia transrectala in scopul examinarii structurilor uterine si ovariene, precum si prelevarea de probe pentru obtinerea culturilor bacteriene, a examenului citologic si a biopsiei din tesut endometrial, in scopul determinarii starii de sanatate a uterului si al aprecierii potentialului prognostic de fertilitate.
- Detalii
- Dr Stefan Alexandru
Revista Veterinarul Număr articole: 53
.
Revista Veterinarul Știință și Practică
în ordinea apariției și în format complet pentru abonați
.
Articole medicale in Stiinta si Practica Număr articole: 430
.
în ordinea publicarii
.
Pagina 1 din 18
Navigați în cursurile Veterinarul
ANTRENAMENTE:
CURSURI:
- Cursuri Animale de Companie
- Cursuri Animale de Rentă
- Cursuri Animale Exotice și Sălbatice
- Cursuri Cabaline
- Cursuri Management Veterinar
- Cursuri Marketing Veterinar
- Cursuri Comunicare și Relații Publice pentru Veterinari
- Toate cursurile…
Toate cursurile sunt acreditate CMVRO
Autentificare
Ultimele apariții editoriale
Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte