Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

CMVRo a trimis zilele trecute la ANSVSA o plangere prealabila prin care solicita rezolvarea problemei utilizarii produselor de uz uman din categoria stupefiantelor si psihotropelor de catre medicii veterinari .

Reprezentantii CMVRo solicita ANSVSA sa rezolve cu celeritate urmatoarele aspecte:

1. Promovarea proiectului de HG pentru modificarea anexei la HG 1915/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicarea a prevederilor Legii nr 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, in forma postata pentru dezbatere publica in data de 18.06.2019. 

2. Sa modifice si sa completeze Ordinul nr. 64/2012 avand in vedere urmatoarele propuneri:

  1. inlocuirea la art. 3 din Anexa a sintagmei „farmaciile veterinare" cu sintagma „farmaciile veterinare si comunitare, dupa caz". 
  2. inlocuirea la art. 4 din Anexa a sintagmei „farmaciile veterinare", cu sintagma „farmaciile veterinare si comunitare, dupa caz". 
  3. inlocuirea la art. 10 din Anexa nr. 3 a sintagmei „farmaciile veterinare", cu sintagma „farmaciile veterinare si comunitare, dupa caz". 
  4. inlocuirea la art. 14 din Anexa nr. 3 a sintagmei „farmaciile veterinare", cu sintagma „farmaciile veterinare si comunitare, dupa caz". 

 3. Sa initieze si sa promoveze impreuna cu Ministerul Sanatatii, un ordin comun pentru aprobarea procedurilor specifice referitoare la exercitarea activitatii de control si supraveghere a operatiunilor cu plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope prevazute in tabelele I, II si III din anexa la Legea nr. 339/2005, care sunt utilizate in medicina veterinara, autorizarea pentru depozitarea si comercializarea preparatelor stupefiante si psihotrope utilizate in medicina veterinara, autorizarea pentru distrugerea preparatelor stupefiante si psihotrope utilizate in medicina veterinara, modelul formularului de prescriptie medicala veterinara si modul de utilizare a acesteia, precum si lista preparatelor stupefinate si psihotrope utilizate in medicina veterinara, in conformitate cu art. 64 din Normele metodologice ale HG 1915/2006. 

„Intrucat ANSVSA nu a dat curs solicitarilor amiabile pentru a rezolva problema utilizarii produselor de uz uman din categoria stupefiantelor si psihotropelor de catre medicii veterinari de libera practica, CMVRO a demarat pe 21 februarie procedurile legale pe calea justitiei", a aratat medicul veterinar Viorel Andronie, presedintele CMVRo.