Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

 

Timp de doi ani in care a fost membru observator la UEVP, tanara organizatie a incercat si in mare masura a reusit, sa promoveze in randul cabinetelor veterinare o politica veterinara bazata pe buna practica veterinara, profesionalism si efort in dezvoltarea afacerilor veterinare. La Bruxelles cu ocazia Adunarii generale a FVE, sectiunea Uniunea Europeana a Veterinarilor Practicieni (UEVP), PMVPR a devenit, prin votul unanim al celorlalte state membre, membru cu drepturi depline in cea mai prestigioasa organizatie a practicienilor din Europa. PMVPR va reprezenta, alaturi de CMVRO, interesele practicienilor din Romania si va incerca sa aduca politicile veterinare creionate la Bruxeles in cabinetele medicilor veterinari privati din Romania. Astfel Romania se alatura grupului de 23 de tari cu drepturi depline de vot si decizie, care sunt membre in aceasta prestigioasa organizatie. Speram si suntem siguri ca vom reusi sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor medicilor veterinari privati din Romania, precum si la nivelul celorlalte tari cu dezvoltare mai mare in domeniul veterinar. PMVPR va reprezenta cu cinste activitatea medicilor veterinari romani.

 

Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au crezut in aceasta organizatie, care au pus umarul si au sustinut prin fortele proprii ideile si principiile organizatiei, chiar inpotriva unor factori ostili, si nu in ultimul rand le multumesc si celor care ne-au atacat si au incercat sa ne minimalizeze pentru ca ne-au facut mai uniti si mai puternici. Tin sa precizez inca o data ca PMVPR nu este si nu doreste sa fie concurent cu nici o alta organizatie profesionala asa cum se incearca a se acredita de unele persoane. Consider ca segmentul de activitate care il confera statutul nu interactioneaza cu activitatea nici unei alte organizatii, iar PMVPR are isi doreste si in continuare sa aiba relatii corecte de colaborare si cooperare cu toate organizatiile profesionale existente, CMVRO ca si organizatie profesionala etalon a profesiei, AMVAC ca organizatie profesionala de prestigiu a medicilor veterinari pe animale de companie, AGMVR ca organizatie profesionala de inalta conduita morala si stiintifica precum si cu alte organizatii cu activitate in domeniul profesiei de medic veterinar. Deasemenea PMVPR doreste o colaborarea fructuoasa cu ANSVSA, institutia responsabila de strategia veterinara nationala pentru implementarea programelor nationale strategice veterinare si de combatere a bolilor la animale.
 

Deasemenea consider ca aceasta caliate de membru deplin al UEVP ne confera mai mult decit satisfactie. Avem astfel obligatia de a ridica standardele cabinetelor veterinare si a profesiei practicate in Romania la nivelul practicilor din tarile cu traditie in Europa.

Multumesc tuturor membrilor PMVPR care au crezut si au sustinut aceasta organizatie.
La aceasta manifestare PMVPR a fost reprezentata de dr. Novenschi Bogdan, Presedinte PMVPR si de Dr. Dacian Vilcelean, vicepresedinte PMVPR.

Cu deosebita consideratie,

Bogdan Novenschi
Presedinte PMVPR