Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Divizia veterinară a International Cat Care, Societatea Internațională de Medicină Felină (ISFM), colaborează cu Federația Europeană a Asociațiilor Veterinare pentru Animale de Companie (FECAVA), Federația Veterinarilor din Europa (FVE) și Uniunea Medicilor Veterinari Practicieni din Europa (UEVP) pentru a descuraja promovarea în publicitate a raselor de pisici cu conformație extremă.

Echipa Veterinarul
28.Apr.2024

În ultimii ani, profesioniștii veterinari au observat o creștere a popularității raselor de rasă cu forme și caracteristici corporale extreme, cum ar fi fețele plate sau urechile pliate. Deși aceste trăsături pot părea atrăgătoare sau frapante pentru proprietarii de animale de companie, mulți dintre ei nu sunt conștienți de problemele de sănătate și bunăstare asociate, care pot duce la suferințe pe tot parcursul vieții.

ISFM a creat o scrisoare în parteneriat cu FECAVA, FVE și UEVP, care îndeamnă toate companiile care prezintă pisici în materialele lor de marketing să colaboreze cu profesioniștii din domeniul veterinar și să se angajeze să evite utilizarea unor astfel de rase în orice reclamă.

Cele mai grav afectate sunt rasele de pisici brahicefalice (cu fața plată), cum ar fi persanele, care suferă de dificultăți de respirație, probleme cu pielea și ochii, precum și Scottish Fold, care dezvoltă artrită dureroasă de la o vârstă fragedă din cauza unor anomalii cartilaginoase care sunt responsabile de forma urechilor lor pliate.

Aproape 40 % dintre profesioniștii veterinari din Regatul Unit consideră că o conformație exagerată la pisicile și câinii de rasă este principala problemă de bunăstare pe care ar alege să o rezolve mâine dacă ar putea Cu toate acestea, impactul utilizării acestor rase în publicitate și popularitatea lor în rândul celebrităților și în social media care influențează potențialii proprietari să le aleagă ca animale de companie nu poate fi supraestimat, în ultimii ani fiind observate creșteri semnificative ale populației de Scottish Folds și alte pisici de rasă.

Dr. Nathalie Dowgray, șefa ISFM, a declarat: „Simpla vedere a unei pisici drăguțe într-o reclamă poate fi adesea un factor declanșator pentru ca oamenii să caute să achiziționeze o pisică din acea rasă, fără să înțeleagă problemele de bunăstare asociate cu unele rase de rasă. O creștere a cererii poate duce la o creștere a practicilor de creștere care au ca rezultat probleme grave de conformație și o bunăstare mai slabă în cazul acestor rase. Îi încurajăm pe oameni să descarce această scrisoare pentru a o folosi atunci când văd rase care prezintă motive de îngrijorare folosite în publicitate, deoarece sănătatea este întotdeauna mai importantă decât aspectul."

Un model de scrisoare adresată companiilor care utilizează în prezent rase de pisici cu conformație extremă este disponibil pentru a fi trimisă mărcilor pentru a le încuraja să își schimbe standardele de publicitate AICI.

Mai multe informații despre problemele de sănătate și bunăstare la pisicile de rasă pot fi găsite AICI.

ISFM va continua să colaboreze cu partenerii noștri din întregul sector pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate și bunăstare cu care se confruntă pisicile crescute cu conformație extremă. 

Echipa Revista Veterinarul a tradus în limba română modelul de scrisoare realizat de organizațiile europene. O puteți descărca de la finalul articolului și o puteți trimite companiilor/agențiilor care își promovează produsele folosind animale de companie cu aceste caracteristici corporale extreme.