Luni, Iulie 14, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

💊 6317 substanțe active de uz veterinar
💊 5496 substanțe active de uz uman
🧪 2013 produse medicinale de uz veterinar
🧪 7165 produse medicinale de uz uman

Totul despre medicamentele utilizate în medicina veterinară

Medicii veterinari au acum baza de date completă cu substanțe active și medicamente de uz veterinar și uman utilizate în medicina veterinară pentru tratamente bazate pe dovezi.

Explorați VetIndex.Ro

Între 14 și 17 august 2025, profesioniștii din domeniul veterinar sunt invitați la cea de-a cincea ediție The Jazz Cave Festival, un eveniment internațional spectaculos, desfășurat în locații neconvenționale precum Salina Ocnele Mari, Muzeul de Artă și Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

  • :

    ⏱️ Durata estimată a lecturii: ~8 min

Organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), festivalul este recunoscut drept unul dintre cele mai inedite evenimente muzicale din România și din lume. THE JAZZ CAVE FESTIVAL V aduce o nouă experiență multiculturală într-un decor impresionant. Și în acest an, evenimentul are loc în județul Vâlcea. Festivalul aduce 21 de formații din Europa, Africa, America de Sud și SUA, care vor bucura publicul prin concerte de jazz în diferite stiluri ale genului, ce se vor desfășura pe 3 scene.

Scenele THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2025

THE JAZZ CAVE FESTIVAL este un eveniment internațional unic, desfășurat în trei zone-concept din județul Vâlcea. Scena subterană INNERLAND este amplasată în inima Salinei Ocnele Mari, în decorul spectaculos și răcoros al galeriilor săpate în sare. Scena supraterană DREAMLAND se mută într-un spațiu urban accesibil și plin de istorie, Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Scena ARTS DISTRICT este găzduită și în acest an de Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea (str. Carol I nr. 25), parte a Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” . Tema sonoră a acestei ediții a concertelor din muzeu este „Her Voice”, care promovează exclusiv voci feminine din jazzul românesc.

jazz cave festival foto1

Scena InnerLand, 2024

jazz cave festival foto2

Scena DreamLand, 2024

jazz cave festival foto3

Scena Arts District, 2024

Programul THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2025

THE JAZZ CAVE FESTIVAL continuă să prezinte muzica jazz în spații spectaculoase, atrăgând un public divers, de la iubitorii de jazz și artă plastică, până la familii cu copii. Festivalul omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de patru zile de recitaluri susținute de formații apreciate din țări precum Argentina, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Elveția, Germania, Irlanda, Libia, Olanda, Tunisia și desigur - România.

Line-up-ul divers aduce nume noi din țară și străinătate, precum Sarah Buechi Quintet (Elveția), Sorvina (Germania), Yumi Ito Quartet (Elveția), Tango Jazz Quartet (Argentina), Rain Sultanov & Hikmat Baba Zada (Azerbaidjan), David Helbock Trio (Austria) sau Sebastian Burneci Bucharest Jazz Orchestra (România), dar și artiști îndrăgiți care au participat la edițiile anterioare ale Festivalului, precum Soul Serenade (România), Sorina Rotaru (România), Ana Maria Galea (România) și mulți alții.

Programul THE JAZZ CAVE FESTIVAL începe joi, 14 august, orele 18:00, pe scena ARTS DISTRICT „Her Voice” - de la Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea. De vineri până duminică, concertele încep pe scena INNERLAND din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la orele 11:00 până la orele 17:00, audiția se mută apoi la Muzeul Județean de Artă Vâlcea „Aurelian Sacerdoțeanu” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 18:00, iar, de la orele 19:00 și respectiv 17:00, pe scena DREAMLAND amplasată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Programul THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2025

Cele 3 scene unde se vor desfășura concertele oferă experiențe diferite, dar complementare.

The Jazz Cave Festival 2025 Program

Copiii vor avea un KIDS CORNER în Salina Ocnele Mari, unde vor putea desfășura activități, în zilele de weekend, de la orele 12:00.

DREAMLAND nu e doar o scenă, ci un schimb de energie creativă și interacțiune autentică între muzicieni și public, în care artiștii vor include în sesiunile lor muzicale spectatorii care își doresc să ia parte la adevărate jamsessions.

„THE JAZZ CAVE FESTIVAL a prins rădăcini în județul Vâlcea, scenele devin tot mai efervescente și adună în jurul lor public și artiști de pe toate meridianele lumii, într-un festival care satisface și cele mai exigente gusturi sonore. Salina Ocnele Mari oferă o acustică rar întâlnită în lume, line-up-ul eclectic cu multiple stiluri ale jazz-ului, o diversitate de instrumente și band-uri, gata să-i surprindă pe melomani, într-o atmosferă cu activități pentru

întreaga familie, indiferent de vârstă. Rămânem fildei crezului nostru: să oferim participanților experiențe senzoriale felurile - acustice, gustative, olfactive și chiar curative, punând România pe harta celor mai importante festivaluri internaționale de jazz, valorificând patrimoniul cultural și natural. Anul acesta, aducem 21 band-uri cu peste 100 artiști locali și internaționali cu nume mari, din peste 12 țări, de pe 3 continente, într-un maraton jazzistic care ține 4 zile, pe 3 scene din 2 localități din Subcarpații României.” – Sebastian Gheorghiu, manager cultural și membru în Consiliul Director UCIMR

Și în acest an participarea la concerte este gratuită, doar în baza biletului de acces în salină, respectiv muzeu. 

Salina Ocnele Mari

Mina turistică Ocnele Mari este situată în localitatea cu același nume, la 8 km de Râmnicu Vâlcea, într-o zonă pitorească (aproape de Valea Oltului), cu tradiție în turism balnear (Căciulata, Olănești, Călimănești) și turism cu caracter religios (mănăstirea Cozia). Exploatarea de sare Ocnele Mari a început încă din Neolitic, fiind continuată în Epoca Bronzului și Epoca Fierului, după cum dovedesc uneltele descoperite în șantierele arheologice. Tot aici a fost localizată și fortificația dacică Buridava. Salina Ocnele Mari oferă condiții optime pentru relaxare, agrement și tratament pentru întreaga familie.

Muzeul Județean Vâlcea „Aurelian Sacerdoțeanu” - Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea

Clădirea Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea este declarată monument istoric, beneficiind de o structură arhitectonică eclectică, însumând două tipuri de spațiu, unul punând în valoare expresivitatea casei vechi a familiei Simian, construită în 1940, de arhitecții Gheorghe Simotta (1891 - 1979) și Nicolae Lupu, ambii de orientare neo-românească, și un altul neutru, funcțional pentru necesitățile unei galerii de artă, construit odată cu transformarea locuinței în muzeu. Aceasta a fost vila de reședință a familiei Nae și Tita Simian, originari din Săliștea Sibiului, proprietari ai unei fabrici de încălțăminte în Râmnicu Vâlcea, la jumătatea secolului al XX-lea. Expoziția permanentă a Muzeului de Artă reunește lucrări de valoare de pictură și de sculptură românească, aparținând unor artiști de renume de la sfârșitul secolului al XIX-lea și secolului XX, precum Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.

Parcul Zăvoi

Parcul Zăvoi are o vechime de peste 170 de ani și o semnificație istorică deosebită. Dincolo de punctele de agrement, de bogăția pomicolă și floristică, aici a răsunat pentru prima dată, în anul 1848, imnul național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Parcul a devenit astfel un simbol al identității locale și, mai ales, naționale, fiind vizitat anual de sute de mii de localnici și turiști. 

The Jazz Cave Festival este un proiect cultural cofinanțat de Consiliul Județean Vâlcea și inclus în Europe Jazz Network.

Detalii pe www.jazzcave.ro

Despre UCIMR

Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.

Proiectele UCIMR

UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEAST, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.

newsletter icon

Primește ultimele noutăți veterinare

Abonează-te la newsletterul săptămânal Veterinarul.ro

În fiecare luni îți trimitem pe e-mail cele mai importante știri și articole din domeniul veterinar.

Urmărește-ne pe rețelele sociale:

Evenimente

UCIMR anunță programul celei de-a cincea ediții THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2025

Între 14 și 17 august 2025, profesioniștii din domeniul veterinar sunt invitați la cea de-a cincea ediție...

ÎNTREBĂRI CARE CONTEAZĂ

Considerați că România are nevoie de o platformă națională de monitorizare a stocurilor de medicamente veterinare, similară celei dezvoltate în Elveția pentru uz uman?

Pe 1 iulie 2025, Elveția a lansat o platformă națională de monitorizare a medicamentelor esențiale de uz uman, destinată să funcționeze ca un sistem de avertizare timpurie în caz de întreruperi de aprovizionare. Cu toate acestea, medicamentele veterinare nu au fost incluse, stârnind reacții puternice din partea profesiei veterinare. Societatea Elvețiană a Medicilor Veterinari (GST) a criticat această excludere, avertizând că lipsa de produse precum vaccinuri, antibiotice de bază și perfuzii de urgență afectează grav capacitatea medicilor veterinari de a asigura îngrijirea adecvată a animalelor.

Situația nu este foarte diferită în România. În prezent, România dispune de o platformă de monitorizare pentru medicamentele de uz uman, dezvoltată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu ANMDMR și STS, însă medicamentele de uz veterinar nu sunt incluse. Informațiile despre medicamentele veterinare autorizate pot fi consultate prin nomenclatorul public al Institutului pentru Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV), dar nu există un sistem centralizat care să ofere date în timp real despre disponibilitate, lipsuri sau întreruperi de stoc.

Această lipsă de transparență îngreunează munca medicilor veterinari și ridică întrebări cu privire la necesitatea unei platforme similare în România, care să integreze și produsele de uz veterinar, în sprijinul profesiei și al bunăstării animalelor.

Nu a fost selectat niciun răspuns. Vă rugăm încercați din nou.
Vă rugăm să selectați fie opțiunea existentă, fie introduceți propria dvs., dar nu ambele.
Vă rugăm selectați minim {0} răspuns(uri).
Vă rugăm selectați maxim {0} răspuns(uri).
/index.php?option=com_communitypolls&view=poll&id=40&catid=1769&Itemid=950&task=poll.vote&format=json
40
radio
1
[{"id":193,"title":"Da, este absolut necesar\u0103 \u2013 ar ajuta la prevenirea crizelor \u0219i la \u00eembun\u0103t\u0103\u021birea actului medical veterinar.","votes":2,"type":"x","order":1,"pct":66.6700000000000017053025658242404460906982421875,"resources":[]},{"id":194,"title":"Da, dar doar dac\u0103 este gestionat\u0103 transparent \u0219i eficient de o institu\u021bie na\u021bional\u0103 competent\u0103.","votes":1,"type":"x","order":2,"pct":33.3299999999999982946974341757595539093017578125,"resources":[]},{"id":195,"title":"Nu, nu cred c\u0103 este o prioritate \u00een acest moment.","votes":0,"type":"x","order":3,"pct":0,"resources":[]},{"id":196,"title":" Nu \u0219tiu \/ Nu am o opinie.","votes":0,"type":"x","order":4,"pct":0,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] ["rgba(255,91,0,0.7)","rgba(74,192,242,0.7)","rgba(184,0,40,0.7)","rgba(238,246,108,0.7)","rgba(96,187,34,0.7)","rgba(185,106,154,0.7)","rgba(98,194,204,0.7)"] 350
bottom 200 Voturi

 

Whatsapp

 

Telegram

 

 

Telegram

 

Autentificare

Antrenamentul Zilei

Care dintre următoarele măsuri este esențială în gestionarea câinilor cu diabet zaharat subclinic, înainte de inițierea tratamentului cu insulină?
Anulare
Această întrebare este obligatorie.

Vă rugăm să așteptați..

Ani,Luni,Săptămâni,Zile,Ore,Minute,Secunde
An,Lună,Săptămână,Zi,Oră,Minut,Secundă
Vă rugăm să selectați minim {0} răspuns(uri).
Vă rugăm să selectați maxim {0} răspuns(uri).

Totul despre medicamente

Medicii veterinari au acum baza de date completă cu substanțe active și medicamente pentru tratamente bazate pe dovezi.

💊 6317 substanțe active veterinare
💊 5496 substanțe active umane
🧪 2013 produse medicinale veterinare
🧪 7165 produse medicinale umane
Explorați VetIndex

 

Whatsapp