- Detalii
- Specializari in SUA
Colegiul American al Medicilor Veterinari Specialiști în Comportamentul Animalelor (American College of Veterinary Behaviorists)
Colegiul American al Medicilor Veterinari Specialiști în Comportamentul Animalelor (ACVB) este o organizație de specialitate veterinară recunoscută de Asociația Medicală Veterinară Americană (AVMA). ACVB certifică medicii veterinari care sunt specializați în promovarea sănătății comportamentale a animalelor prin practică clinică, cercetare și educație comportamentală bazată pe știință.

Medicii veterinari specializați în comportamentul animalelor sunt instruiți să abordeze relațiile dintre sănătatea, mediul, experiențele și comportamentul unui animal.
Program de rezidențiat
- Scopul programului de rezidențiat este de a oferi oportunitatea de dezvoltare a cunoștințelor și abilităților rezidenților prin expunerea la o mare varietate de cazuri legate de comportamentul animalelor, rezultând în capacitatea de a evalua, gestiona și implementa intervenții comportamentale eficiente și de a contribui la progresul medicinei specializate în comportamentul animalelor prin educație, cercetare și sprijin clinic.
- Persoanele trebuie să își finalizeze programul de formare prin rezidențiat în cel puțin 2 ani și cel mult 5 ani de la momentul înregistrării.
Cerințe pentru susținerea examenului de rezidențiat:
Candidatul trebuie:
- Să fie absolvent cu diplomă în medicină veterinară al unei școli sau al unui colegiu de medicină veterinară acreditat de AVMA sau să dețină un certificat de la Educational Commission for Foreign Veterinary Graduates (ECFVG) al AVMA sau să fie absolvent cu diplomă în medicină veterinară sau echivalent al unei școli sau al unui colegiu menționat în DIRECTORY OF AVMA ECFVG LISTED VETERINARY COLLEGES.
- Să aibă o reputație morală și etică satisfăcătoare în profesia de medic veterinar.
- Să fi îndeplinit toate cerințele de publicare.
- Să fi finalizat cu succes sau să fie în ultimul an al unui program de formare sau de rezidențiat care a fost aprobat de Colegiu înainte de data limită de depunere a cererii.
Examinare pentru diplomă ACVB
Examenul de certificare este format din două secțiuni:
- Secțiunea 1: Această secțiune constă din patru cazuri pe specii (canină, felină, ecvină, aviară), fiecare valorând 25 de puncte și o serie de întrebări cu răspuns scurt/eseu, în valoare totală de 50 de puncte.
- Secțiunea 2: Această secțiune constă în 200 de întrebări cu variante multiple de răspuns (1 punct pentru fiecare întrebare; 200 de puncte).
- Secțiunea 3: Această secțiune constă în 100 de întrebări cu variante multiple de răspuns (1 punct pentru fiecare întrebare; 100 de puncte) și o evaluare a unui articol științific în valoare de 25 de puncte.
Limba de examen este engleza.
Candidații trebuie să promoveze examenul în termen de cinci ani de la data la care au fost notificați că îndeplinesc condițiile de admitere la examen.
Tipuri de membri din cadrul ACVB:
- Diplomat (O persoană care a îndeplinit toate cerințele de formare și/sau experiență este certificată și recunoscută ca diplomat al ACVB.)
- Membru (Un diplomat ACVB care este, de asemenea, un membru curent al ACVB în bună regulă și care a fost de acord să adere la un cod de etică cerut de colegii săi.)
- Diplomat pensionat (Un membru cu drepturi depline, care lucrează în mod regulat mai puțin de 8 ore pe săptămână, poate depune o cerere la Consiliul Regenților pentru a deveni membru pensionat.)
- Membru emerit (Calitatea de membru emerit este disponibilă pentru diplomații care au fost membri ai ACVB timp de cel puțin 30 de ani și care au adus contribuții substanțiale și semnificative Colegiului.)
- Membru de onoare (Statutul de membru onorific poate fi conferit unei persoane care s-a distins în medicina veterinară de comportament sau care a adus contribuții semnificative în domeniu. De obicei, această persoană nu este medic veterinar ce practică această specializare, iar desemnarea este exclusiv onorifică.)
Pentru a-și menține statutul de certificat actual, diplomații care au fost certificați începând cu 2016 trebuie să îndeplinească cerințele de recertificare stabilite de Consiliul Regenților.
Pentru mai multe informații, accesează site-ul ACVB: https://www.dacvb.org/
Articole cu același subiect:
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro