Miercuri, Iulie 02, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Miercuri, 12 octombrie un urs brun a fost impuscat in curtea unei fabrici din Sibiu. In mediul veterinar si in afara acestuia s-au starnit multe controverse legate de conditiile in care aceasta moarte a intervenit, discutiile fiind concentrate pe faptul ca o tranchilizare reusita ar fi putut salva viata respectivului urs.

Miercuri, 12 octombrie un urs brun a fost impuscat in curtea unei fabrici din Sibiu. In mediul veterinar si in afara acestuia s-au starnit multe controverse legate de conditiile in care aceasta moarte a intervenit, discutiile fiind concentrate pe faptul ca o tranchilizare reusita ar fi putut salva viata respectivului urs.

La solicitarea medicului veterinar Ovidiu Rosu, autorul cursului Abordarea si Anestezia la Animale Salbatice ce este acreditat de Colegiul Medicilor Veterinari din Romania, am decis sa oferim gratuit cursul tuturor celor interesati de dobandirea cunostintelor necesare pentru a face fata cu succes unei astfel de provocari in teren. Totodata, medicul veterinar Ovidiu Rosu a precizat pe pagina acestuia de Facebook ca este de acord sa sustina pe oricine isi asuma responsabilitatea de a interveni in cazuri similare, in procurarea si in trainingul folosirii dispozitivelor de tranchilizare. 

Cursul se adreseaza deopotriva medicilor veterinari pasionati de animale salbatice cat si tuturor practicienilor. Practic in multe cabinetele veterinare sunt aduse zilnic tot felul de animale exotice care de cele mai multe ori nu sunt domesticite. De asemenea practica veterinara ne aduce de multe ori in situatii dintre cele mai inedite, unde, informatiile dintr-un astfel de curs, pot fi oricand utilizate cu succes, chiar daca nu suntem fata in fata cu un animal salbatic. Un curs extrem de interesant dar mai ales foarte practic si util pentru un medic veterinar.'('nota redactiei')'

"A fi salbatic poate fi caracterizat atat de interdependenta fata de habitatul endemic speciei din care face parte, cat si de independenta totala fata de om. De asemena, prin excitabilitatea ridicata '('frica, temerea')' la diferiti stimuli auditivi, olfactivi, optici sau prin comportamentul retiv, agresiv, de fuga, de autoaparare sau de atac in anumite conditii.

Din prisma medicului veterinar, orice animal care nu accepta manipularea directa poate fi considerat un animal salbatic si trebuie tratat ca atare. Un caine fara stapan sau un cal salbaticit poate prezenta aceleasi probleme de abordare ca si un lup sau o zebra. De aceea, in acest curs, animalele ce pot ridica dificultati in abordarea lor terapeutica, vor fi considerate animale salbatice, independent de statusul lor filogenetic si a apartenentei de specie.”(NOTA AUTORULUI)

Daca sunteti interesat de cursul de Abordarea si Anestezia la Animale Salbatice este necesar sa ne trimiteti un email pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau un sms pe numarul de telefon 0740.763.716 cu numele dvoastra, numarul de telefon si adresa de email. Cursul va fi activat pe contul dvoastra si il veti putea urma gratuit si revedea pe website-ul nostru ori de cate ori doriti sa va reamintiti detalii importante din cadrul acestuia. 

Noutați Medicale Generale

Noutăți Medicale PET

Noutăți Articole Specializate Business


 

Acreditare CMVRO