
- Detalii
- Noutăți Medicale
Proiect de supraveghere a rezistenței antimicrobiene la animalele de companie lansat de Universitatea din Liverpool
Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au lansat VetCLIN-AMR, un proiect de monitorizare a rezistenței antimicrobiene în infecțiile clinice la animalele de companie. Inițiativa încurajează colaborarea între laboratoarele de microbiologie veterinară din Regatul Unit, cu scopul de a armoniza metodele de testare și a îmbunătăți calitatea datelor obținute.
Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au lansat VetCLIN-AMR, un proiect de monitorizare a rezistenței antimicrobiene în infecțiile clinice la animalele de companie. Inițiativa încurajează colaborarea între laboratoarele de microbiologie veterinară din Regatul Unit, cu scopul de a armoniza metodele de testare și a îmbunătăți calitatea datelor obținute.
Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au lansat un proiect de supraveghere a rezistenței antimicrobiene în infecțiile clinice provenite de la animalele de companie, denumit VetCLIN-AMR.
Proiectul, finanțat de Agenția pentru Medicamente Veterinare (VMD) prin intermediul Rețelei Naționale de Biosupraveghere, se bazează pe colaborarea cu laboratoare private de microbiologie veterinară din întreg Regatul Unit.
Inițiativa încurajează colaborarea strânsă pentru armonizarea metodologiilor utilizate în cultivarea bacteriilor, testarea susceptibilității antimicrobiene (C&AST) și screeningul pentru rezistență antimicrobiană (AMR).
Ca parte a proiectului, echipa de la Liverpool oferă un program gratuit de testare a competenței pentru identificarea bacteriană și testarea susceptibilității antimicrobiene a izolaților bacterieni proveniți din probe clinice de la pisici, câini și cai.
„Să lucrăm împreună”
„Testarea competenței este un instrument important pentru îmbunătățirea calității și comparabilității rezultatelor de laborator și oferă laboratoarelor oportunitatea de a-și evalua metodologia internă și de a identifica ariile ce pot fi îmbunătățite pentru a genera date de susceptibilitate fiabile și armonizate”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului pentru Infecții, Științe Veterinare și Ecologice al Universității din Liverpool.
„Programul gratuit de testare a competenței VetCLIN AMR a fost oferit inițial laboratoarelor participante în prima etapă a proiectului și este acum deschis tuturor laboratoarelor care procesează probe clinice de la animale de companie pentru C&AST.”
„Încurajăm participarea tuturor laboratoarelor (mari sau mici), inclusiv a cabinetelor veterinare care dispun de facilități de laborator proprii pentru C&AST, astfel încât să putem lucra împreună pentru atingerea obiectivului comun de armonizare a metodologiilor din microbiologia veterinară.”
Detalii despre proiectul VetCLIN AMR pot fi găsite online la adresa https://www.liverpool.ac.uk/infection-veterinary-and-ecological-sciences/research/vetclin-amr/, iar cei interesați să participe pot trimite un e-mail către Dorian Timofte la adresa:
Sursa: vettimes.com
Articole cu același subiect:
Articole similare
Un nou studiu relevă tendințele recente ale leishmaniozei canine în Regatul Unit
Un nou studiu, publicat în Veterinary Parasitology, a utilizat o nouă abordare bazată pe datele din dosarele electronice de sănătate la scară largă, atât din partea laboratoarelor de diagnosticare,...
Este necesară o mai bună înțelegere a comportamentului canin, susțin experții
Este nevoie de mai multe eforturi pentru a aborda lipsa de înțelegere a semnalelor comportamentale canine, inclusiv prin reforme legislative și de bunăstare, au avertizat reprezentanții din sectorul...
Un calmant pentru bovine lansat în cadrul unui congres din Marea Britanie
Medicii veterinari britanici au avut recent ocazia de a testa FerAppease, un produs inovator destinat reducerii stresului la bovine, lansat la Congresul Asociației Veterinare pentru Bovine din Marea...
Creșterea productivității zootehnice – cheia reducerii utilizării antibioticelor la nivel global
Un nou studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și parteneri de cercetare evidențiază faptul că îmbunătățirea productivității în sectorul zootehnic...
Rezistența antimicrobiană și comunicarea
Vă veți întreba fără doar și poate ce legătură este între rezistența antimicrobiană și comunicare? Nici una, veți fi înclinat să răspundeți. Rezistența antimicrobiană are legătură cu practicile de...
- Detalii
- Bianca Hrib
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgilor este de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PETToate
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
-
Importanța consultului stomatologic sub anestezie
- Dr Dan Sebastian Mircea
Consultul animalului cu probleme stomatologice începe întotdeauna cu examinarea orală, având două...
Noutăți Articole Specializate Business
Angajatorii riscă amenzi de până la 8.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor privind medicina muncii
- Echipa Veterinarul.Ro
Rezistența antimicrobiană și comunicarea
- Iulia Cretu
Modelul BREAKS - comunicarea empatică în situații dificile
- Iulia Cretu
Trei tendințe din social media pentru 2025 și aplicabilitatea lor în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro